Naomi Campbell met dochtertje op cover: 'Ze is mijn grootste geluk'

Het is de eerste keer dat ze haar 9 maanden oude dochter met de wereld deelt.

PFW - Dior Homme Photocall

Topmodel Naomi Campbell (51) schittert met haar 9 maanden oude dochtertje op de cover van de Britse Vogue. Het is tevens de eerste keer dat ze haar kindje aan de wereld toont. "Ze is mijn grootste geluk, het beste wat ik ooit heb gedaan."

Moeder

In mei vorig jaar verbaasde Naomi social media met het nieuws dat ze moeder was geworden, slechts maanden nadat ze zonder zichtbare babybuik op de catwalk van New York Fashion Week was verschenen. Ze plaatste een bericht op Instagram waarop ze liet weten moeder te zijn geworden, werd drie maanden later een keer met een kinderwagen op straat gespot, maar hield de baby verder volledig verborgen voor de wereld. Er gingen geruchten dat het meisje geadopteerd zou zijn, maar in een interview met de Britse Vogue laat het topmodel nu weten dat dat niet het geval is. "Ze is niet geadopteerd, het is mijn kind", aldus Naomi.

Grootste geluk

Behalve dat mensen dichtbij haar wel degelijk wisten dat ze van plan was moeder te worden, wil Naomi verder niks kwijt over de zwangerschap en geboorte van haar dochter. "De mensen die wisten dat ik moeder zou worden, zijn op één hand te tellen", vertelt ze. "Ze is mijn grootste geluk, het beste wat ik ooit heb gedaan."

Of er een vader in beeld is, is niet bekend. Wel zou het model op het moment geen relatie hebben. In 2017 liet ze aan ES Magazine weten: "Ik denk heel vaak aan het hebben van kinderen. Maar met de wetenschap van nu denk ik dat ik zelf kan beslissen wanneer ik het wil doen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Model

Hoe het met Naomi's modellencarrière staat nu ze moeder is? Dat staat op een lager pitje. "Ik vind het nog steeds leuk, maar het is zenuwslopend!" legt ze uit. "Ik ben 51 en loop met 18-jarigen op de catwalk. Het is geweldig om me op mijn leeftijd nog onder de jongeren te bevinden, maar ik moet zeggen, tijdens sommige shows heb ik zoiets van: 'Kom op meiden, optillen die voeten! Waarom lopen jullie zo langzaam?'" Ook mist ze de modellenwereld van vroeger. "Ik heb het gevoel dat het in mijn tijd allemaal gezelliger was. We lachten en kregen echt de kans om onze persoonlijkheden te laten zien."

Diversiteit

Dat er nu meer zwarte modellen zijn, doet Naomi goed. "Er waren tijden dat ik shows mocht lopen, maar nooit geboekt werd voor campagnes. Dat deed pijn, heel veel pijn", vertelt ze. "Maar ik moest ermee dealen en doorgaan. Het was geweldig geweest als ik toen de support van nu had, maar ik ben blij dat het er nu is. Ik voel me trots als ik de diversiteit van nu zie."

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress, Instagram