Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

De Summer 2022-collectie van Lofty Manner is nu te koop!

Stijlvolle items, mooie zomerse kleuren en veel variatie qua stoffen: maak kennis met de Summer 22-collectie van Lofty Manner. De zomerse collectie bestaat uit  prachtige details, die ervoor zorgen dat de items stuk voor stuk eyecatchers zijn. Denk aan ruffles, volumineuze mouwen en smockwerk. Deze details geven de items uit de Summer-collectie een vrouwelijke en tegelijkertijd speelse look. Verder is er gekozen om naast onder andere katoen, ook gebruik te maken van viscose, denim en kant om zo de collectie compleet te maken. Je shopt de collectie hier.

Bij de Bijenkorf kun je nu ook kleding huren

Stijl is te huur! De Bijenkorf heeft onder de naam de Stijlstudio een nieuwe groene service in de winkel in Rotterdam geïntroduceerd: de verhuur van gelegenheidskleding voor bijvoorbeeld een bruiloft, een gala of een belangrijk zakelijk gesprek. Je vindt de Bijenkorf Stijlstudio op de eerste etage van de Bijenkorf Rotterdam, waar een zorgvuldig geselecteerde collectie van merken als Ted Baker, Maje en L.K. Bennett in meerdere maten te huur is, naast unieke designerjurken van o.a. REDValentino, Alexander McQueen en Balmain, en tassen van Coach, Chloé en Jacquemus. De Bijenkorf breidt deze nieuwe duurzame service vanuit Rotterdam in de loop van het jaar mogelijk verder uit met andere kledingstukken, accessoires, winkels en mogelijkheden. Meer informatie vind je hier.

adidas en Allbirds lanceren hardloopschoen met laagste CO2-uitstoot ooit in vier nieuwe kleuren

Deze nieuwe versie van de FUTURECRAFT.FOOTPRINT, die vorig jaar op de markt kwam, toont aan dat hardloopschoenen met een lage CO2-uitstoot op grote schaal kunnen worden geleverd. Alle ADIZERO X ALLBIRDS 2.94 KG CO2e schoenen komen overeen met slechts 2.94 kg CO2e per paar, wat betekent dat het het enige adidas en Allbirds performance model is dat onder de 3 kg CO2e blijft.

De sneaker komt in vier nieuwe kleuren, waaronder Core Black/ Bliss, Cloud White/ Carbon, Core Black/ Acid Red en Allbirds’ exclusieve kleur. Elke schoen is gekleurd zonder kleurstof – een methode waarbij de natuurlijke kleur van het materiaal wordt gebruikt om het waterverbruik te verminderen. Je shopt ze vanaf half april bij adidas.com en allbirds.com.

Sophie Joanne lanceert een tweede editie van de Bloemenkunst collectie

Het Nederlandse juwelenmerk Sophie Joanne lanceert een zomer-editie van haar eigenzinnige Bloemenkunst collectie. De iconische ontwerpen van het label zijn in levendige kleuren gegoten, wat een verfrissende en moderne interpretatie van haar sieraden oplevert. De collectie bestaat uit verschillende sculpturale ontwerpen in lichte en stimulerende kleuren. Met nieuw toegevoegde edelstenen zoals rhodoniet, turkoois, roze opaal, oranje vuuropaal en amethist, die met hun energieke kracht en bijzondere vormen, de optimistische toon van de collectie vertegenwoordigen. Je shopt de collectie hier.

Louis Vuitton opent zomerse pop-upstore in Amsterdam

Afgelopen vrijdag opende Louis Vuitton de deuren van hun pop-upstore in Amsterdam. In deze kleurrijke en zomerse winkel op de begane grond van de Bijenkorf kun je de damescollectie Spring in the City shoppen. De nieuwe collectie kun je omschrijven als urban, zonder af te doen aan elegantie. Bovendien kun je hier voor iedere stijl wat wils scoren. Ready-to-wear items in neutrale kleuren of in opvallende, felle monogramprints. Prachtige handtassen om al je summer essentials in te huizen en zomerse accessoires om je look die laatste finishing touch te geven. De pop-upstore van Louis Vuitton bevindt zich in de Bijenkorf aan Dam 1 in Amsterdam en is zeven dagen per week geopend.

Timberland introduceert voor S22 The Next Generation bootschoen

Timberland’s iconische handgenaaide bootschoenen worden al sinds 1978 ambachtelijk geproduceerd. Voor S22, voegt Timberland GreenStride™ comfortzolen en regeneratief leer toe aan twee klassieke silhouetten/ GreenStride™ comfortzolen zijn gemaakt met een combinatie van 75% duurzaam suikerriet en rubber van bomen, waardoor ze van nature licht en comfortabel zijn. De voeringen van ReBOTL™-stof bevatten ten minste 50% gerecycled plastic en de tussenzolen van EVA-schuim zorgen voor een extra dempend comfort. Als onderdeel van Timberland’s Earthkeepers®-editie, zijn deze stijlen gemaakt van regeneratief leer, afkomstig van boerderijen waarvan de landbouwpraktijken helpen de grondkwaliteit te verbeteren en het milieu te herstellen. Je shopt ze hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws