Jada Pinkett Smith reageert op Oscars-klap van Will Smith

"Ze zijn het erover eens dat hij te fel reageerde"

We zijn ruim een week verder, maar de Oscars-klap staat nog vers in ons geheugen. Will Smith bood zijn excuses al aan en ook Jada Pinkett Smith heeft er het één en ander over te zeggen.

Harde klap

Even een geheugenopfrisser: comediant en presentator Chris Rock praatte de Oscars aan elkaar en maakte een grap over Wills vrouw Jada. Hij stelde voor dat Jada een vervolg kon maken op de film G.I. Jane uit 1997, waarin actrice Demi More een kaal hoofd had. Dat viel compleet verkeerd bij Will, omdat zijn vrouw haar haren af moest scheren doordat ze aan de ziekte alopecia lijdt. Dit is een aandoening waardoor iemand (gedeeltelijk) kaal wordt. De acteur liep woest het podium op en gaf de comediant een harde klap.

Kort daarna liet Jada al op Instagram weten: "Dit is het seizoen voor heling en ik ben er helemaal bij." Nu vertelt een insider aan Us Weekly dat ook Jada zijn actie ietwat overdreven vond.

Overdreven

"Het gebeurde in een opwelling en hij reageerde overdreven. Dat weet hij, dat weet zij. Ze zijn het erover eens dat hij te fel reageerde", aldus de bron. "Ze is niet zo’n vrouw die beschermd hoeft te worden. Hij hoefde niet te doen wat hij heeft gedaan, dat heeft ze niet nodig. Ze is geen muurbloempje." Toch staat ze wel achter haar man, ondanks dat hij een fout maakte. "Het is een sterke vrouw, een vrouw met een mening die voor zichzelf kan opkomen. Maar ze staat achter hem en dat blijft ze doen."

Giftig

Will Smith liet een paar dagen na het incident al van zich horen. "Geweld is in welke vorm dan ook giftig en destructief. Het gedrag dat ik tijdens de Academy Awards heb vertoond is onacceptabel en niet te vergeven. Grappen die over mij worden gemaakt horen bij mijn werk, maar een grap die over Jada’s medische conditie gemaakt werd ging me te ver en daardoor reageerde ik emotioneel", schreef hij in een verklaring. "Ik wil hierbij publiekelijke mijn excuses aanbieden aan Chris. Wat ik deed is niet acceptabel en was fout. Ik schaam me voor wat ik heb gedaan en deze actie staat niet voor de man die ik wil zijn. Er is geen plek voor geweld in deze wereld vol liefde en vriendelijkheid." Ook zou hij zijn lidmaatschap hebben opgezegd van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Geen aangifte

Chris liet kort na de show weten geen aangifte te doen tegen Will. Vrienden hebben aan TMZ laten weten dat hij erg geschrokken is van het incident en geen weet had van de ziekte van Jada. “Hij zou nooit een vlieg kwaad doen”, aldus een bron. Of de twee het nog samen uit zullen praten, is niet bekend.

Bron: US Weekly, Telegraaf | Beeld: BrunoPress