Will Smith reageert op klap tijdens Oscar-uitreiking

"Mijn gedrag is onacceptabel en niet te vergeven."

Het was hét gesprek van de dag na de Oscar-uitreiking afgelopen weekend: Will Smith die Chris Rock op live televisie een klap gaf nadat hij een grap over Jada Pinkett Smith maakte. De acteur reageert nu voor het eerst op het incident.

Alopecia

Will won voor het eerst in zijn lange filmcarrière een Oscar, maar die eer werd overschaduwd door een heftig incident. Comediant Chris Rock praatte de Oscars aan elkaar en maakte een grap over Wills vrouw Jada. Hij stelde voor dat Jada een vervolg kon maken op de film G.I. Jane uit 1997, waarin actrice Demi More een kaal hoofd had. Dat viel compleet verkeerd bij Will, omdat zijn vrouw haar haren af moest scheren doordat ze aan de ziekte alopecia lijdt. Dit is een aandoening waardoor iemand (gedeeltelijk) kaal wordt. De acteur liep woest het podium op en gaf de comediant een harde klap.

Spijt

Op Instagram heeft Will nu van zich laten horen. "Geweld is in welke vorm dan ook giftig en destructief. Het gedrag dat ik tijdens de Academy Awards heb vertoond is onacceptabel en niet te vergeven. Grappen die over mij worden gemaakt horen bij mijn werk, maar een grap die over Jada's medische conditie gemaakt werd ging me te ver en daardoor reageerde ik emotioneel", schrijft hij. "Ik wil hierbij publiekelijke mijn excuses aanbieden aan Chris. Wat ik deed is niet acceptabel en was fout. Ik schaam me voor wat ik heb gedaan en deze actie staat niet voor de man die ik wil zijn. Er is geen plek voor geweld in deze wereld vol liefde en vriendelijkheid."

Hij maakt daarna zijn excuses aan de Academy, de producenten van de show, de aanwezigen en iedereen die keek. Ook Verontschuldigt hij zich naar de familie Williams en zijn King Richard familie. "Het spijt mij enorm dat mijn gedrag deze prachtige reis voor ons allemaal bevlekt heeft."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Will Smith (@willsmith)

Geen aangifte

Toen hij kort na het voorval zijn Oscar voor beste mannelijke hoofdrol in de film King Richard in ontvangst mocht nemen, maakte hij ook al excuses naar de Academy, de organisatie achter de Oscars.

Chris liet kort na de show weten geen aangifte te doen tegen Will. Vrienden hebben aan TMZ laten weten dat hij erg geschrokken is van het incident en geen weet had van de ziekte van Jada. "Hij zou nooit een vlieg kwaad doen", aldus een bron. Of de twee het nog samen uit zullen praten, is niet bekend.

Bron: RTL, Telegraaf, TMZ | Beeld: BrunoPress