3 Online shops waar je de mooiste vintage en pre-loved designer items vindt

Shop till you drop!

Om een designer tas, kledingstuk of paar schoenen te kopen, moet je diep in de buidel tasten. Gelukkig is er tegenwoordig een hele online wereld van luxe en vintage pre-owned items die een tweede leven verdienen en betaalbaar zijn. Je bent daarbij duurzaam bezig én hebt een uniek item gescoord. Wij delen onze drie favoriete webshops.

Pre-loved

De mode-industrie is een van de meest vervuilende ketens ter wereld. Om duurzamer bezig te zijn, is het daarom een goed idee om niet altijd alles nieuw te kopen. Gelukkig zijn er een hoop tweedehands designer webshops waar de mooiste pareltje een tweede leven krijgen. Je bent duurzaam bezig, betaalt minder en hebt ook nog eens een uniek item als het een vintage vondst is. Wij tippen hieronder drie webshops met pre-loved designer items die je moét kennen. Om lekker te shoppen of om zelf je items op te verkopen.

[ont-link-tool url="HIER DE URL VAN HET ARTIKEL"]

The Next Closet

The Next Closet is een Nederlandse online platform voor tweedehands designer fashion. Het doel van The Next Closet is om de vervuilende mode-industrie te verduurzamen door mensen aan te sporen om te investeren in kwaliteit en hergebruik. De website staat vol met unieke items van de mooiste merken voor een leuke prijs. Denk aan Prada, Celine, Louis Vuitton, YSL en nog veel meer. Maar ook vintage schatten. Je vindt er werkelijk alles. Van een mooie Burberry trenchcoat tot een paar Gucci loafers en van een Chanel tas tot prachtige gouden sieraden. Je kunt ook snuffelen in de virtuele kledingkasten van bekende gezichten. Denk aan actrices Thekla Reuten en Carolien Spoor, topmodel Danielle van Grondelle en kunstenaar Anne Mei Poppe. Of je scrolt door de shops van boutiques, want ook zij verkopen items op het platform. Bijvoorbeeld de winkels Jutka & Riska, The Vintage Hut en Etoile Luxury Vintage. Ook niet onbelangrijk: alle luxeartikelen worden zorgvuldig op kwaliteit en echtheid gecontroleerd, dus je kunt met een gerust hart je dream piece aanschaffen!

Vestiaire collective

Ben jij op zoek naar een vintage Chanelletje, een paar exclusieve sneakers of heerlijke warme Acne trui? Dan zit je bij Vestiaire collective, een webshop waarop mensen luxe tweedehands producten kunnen verkopen, gegarandeerd goed. Er komen dagelijks namelijk duizenden artikelen online. Zoek je niks specifieks, maar vind je het gewoon heerlijk om urenlang te speuren naar een designer pareltje? Vergeet dan niet inspiratie op te doen in de wish lists van grote namen in de fashion wereld, zoals Caro Daur, Melanie Kieback en Jennifer Weist. Vestiaire collective gaat ook regelmatig leuke samenwerkingen aan. Zo sloegen ze eerder de handen ineen met Alexander McQueen, waarbij het merk tweedehands items van hun klanten verkocht op het platform. Ook is er een soortgelijke samenwerking met MyTheresa. Je hoeft niet bang te zijn dat je je droom designertas aanschaft en het een nepperd blijkt te zijn. De items gaan namelijk allemaal door een kwaliteit- en echtheidscontrole. Ook leuk om te weten: Vestiaire Collective biedt een premium service aan. Je betaalt er een klein bedrag voor, maar dan heb je ook wat: eerder toegang tot de items voordat ze in de verkoop gaan! Zo heb je altijd eerste keus.

The Vintage Bar

The Vintage Bar is een walhalla voor online designer hunters. Het van oorsprong Deense bedrijf is al lang niet meer alleen daar bekend. Inmiddels weten fashionista's over de hele wereld de webshop te vinden. En dat is voor een reden: je vind er werkelijk de mooiste items voor een nog mooiere prijs. Van tassen en sieraden tot schoenen en kledingstukken. En dan is er ook nog eens een sale-afdeling waar je een korting op de tweedehands-prijzen krijgt. Iedere fashion liefhebber zou een The Vintage Bar moeten volgen, want naast shoppen kun je er nog veel meer. In The Archive leer je bijvoorbeeld alles over 's werelds grootste merken als Chanel, Louis Vuitton en Dior, maar lees je ook per merk hoe je neppe items kunt herkennen. Verder schrijven ze over de laatste fashion nieuwtjes en trends. Een bezoekje waard dus!

Zijn drie webshops niet genoeg voor jou, omdat je het zo heerlijk vindt om naar designer schatten te zoeken? Neem dan ook eens een kijkje bij SACLÀB, Designer Stories, Pre-owned the Studio, Rebelle, Tradesy en Gimme Glitter. Ook designer webshop Farfetch heeft een pre-owned afdeling waar je je hart kunt ophalen.

Beeld: BrunoPress