Mocro Maffia-actrice Zineb Fallouk: ‘Dat heeft mij ongelooflijk veel vrijheid, rust en vertrouwen gegeven’

Over haar droomrol, hoe zij haar personages kiest en wat we in de toekomst nog kunnen verwachten.

Als er een vrouw is die in het nieuwste seizoen van Mocro Maffia de show steelt, is het Zineb Fallouk wel. Aan Marie Claire vertelt ze over haar droomrol, hoe zij haar personages kiest en wat we in de toekomst nog kunnen verwachten.

Mocro Maffia

Het vierde seizoen van Mocro Maffia is weer in volle gang. In de nieuwste Marie Claire vertelt actrice Zineb Fallouk dat haar personage Samira een heel andere kant zal laten zien. “Er gaat een nieuwe wereld voor haar open – die van haar broer Paus – waar ze tot op heden niet echt mee in aanraking is geweest”, vertelt ze.

Zineb is ontzettend dankbaar voor de rol van Samira in de misdaadserie. “Het personage van Samira is een van mijn droomrollen. Als jong meisje droomde ik er al van om een gedurfde vrouw te spelen die zich niet laat sturen.”

Rollen

De actrice kiest haar rollen dan ook altijd uit op basis van de ontwikkeling van het personage. “Iemand die steeds hetzelfde is, vind ik niet interessant. Ik beoordeel mijn personages nooit, ook Samira niet. Ik sta achter het personage, omdat dit de enige manier is om haar te begrijpen.”

De manier waarop Zineb kijkt naar het wel of niet krijgen van een rol, is door de jaren heen veranderd. Zo dacht ze voorheen dat ze zelf niet bij een rol paste als ze ‘m niet kreeg. Nu staat ze daar anders in. “Op een gegeven moment heb ik tegen mezelf gezegd: ‘Als ik een rol niet krijg, dan past-ie niet bij me.’ Dat heeft mij ongelooflijk veel vrijheid, rust en vertrouwen gegeven.”

Droom

De rol van Samira vertolken was een droom voor haar, maar de actrice is nog niet klaar met dromen. Zo vertelt ze dat ze nog heel graag een eigen speelfilm wil maken in de bergen van Marokko. “Ik ben gefascineerd door de plek waar de generatie van mijn ouders verliefd is geworden, voordat zij als arbeidsmigranten in een keiharde wereld terechtkwamen. Het is ook een heel mooi gebied, dus het is een droom van mij om daar te mogen filmen.”

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws