Zo gaat het nu met Desperate Housewives-actrice Marcia Cross

Marcia Cross verwierf faam bij het grote publiek als Dr. Kimberly Shaw in Melrose Place. Ook met haar rol als Bree Van De Kamp in Desperate Housewives wist ze vele harten te veroveren. Maar hoe gaat het nu met Marcia en acteert ze nog steeds? Wij zochten het voor je uit.

Carrière

Marcia is al jaren actief in de acteerwereld. Zo scoorde ze haar eerste televisierol in de serie The Edge of Night in 1984. Daarna was ze in vele series te zien, maar haar grote internationale doorbraak kreeg ze door haar bijrol als Dr. Kimberly Shaw in Melrose Place. Van 1992 tot 1997 was ze in deze dramaserie te zien en daarna speelde ze wederom weer in een aantal populaire series en was ze te zien in onder meer Everwood en Boy Meets World.

Met haar rol als Bree Van De Kamp in Desperate Housewives wist ze echter een hoofdrol in de wacht te slepen. Van 2004 tot 2012 was ze als de conservatieve huisvrouw in de hitserie te zien. Daarna had ze ook nog een grote rol in de serie Quantico.

Privéleven

Hoewel Marcia als actrice veel in de spotlights staat, houdt ze haar privéleven vooral privé. Toch besloot ze in 2018 een stuk openhartiger te zijn over haar privéleven. Zo onthulde ze in september 2018 dat ze anale kanker had en daar acht maanden lang voor was behandeld. Op Instagram bracht ze dit nieuws pas naar buiten toen ze was genezen van deze nare ziekte.

Marcia besloot openhartig haar verhaal te doen, omdat ze het taboe rondom de ziekte wilde doorbreken. Zo vertelde ze dat veel patiënten met anale anker zich schaamden voor hun diagnose. Sindsdien zet ze zich in voor meer openbare informatie over de HPV-infectie, die kanker aan de anus, baarmoederhals, eierstokken, penis, mond en keel kan veroorzaken. Door zich hiervoor in te zetten hoopt de actrice deze vormen van kanker bespreekbaar te maken en het taboe rondom de ziekte te doorbreken.

Nog steeds acteren

Overigens acteert Marcia nog steeds. Zo is ze momenteel te zien in de serie Youth & Consequences en schittert ze binnenkort in de romantische sciencefictionfilm Behind the Curtain of Night. Wij zijn nu al benieuwd naar deze film.

Bron: IMDB, Dingen voor Vrouwen, Metro | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws