Koningin Máxima geeft royal knipoog in Valentino

Tijdens het staatbezoek aan Duitsland komen oude favorieten weer boven water.

koningin Máxima

Het staatsbezoek in Duitsland is voor koningin Máxima een mooie gelegenheid om oude favorieten nieuw leven in te blazen. Zo ook de lichtblauwe Valentino-japon die we tien jaar lang niet zagen. Geeft de koningin daarmee een knipoog naar prins Albert en prinses Charlene van Monaco?

Speciaal concert

Gisteravond boden koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens het staatsbezoek in Duitsland hun 'contraprestatie' aan: als dank voor de gastvrijheid lieten ze het Koninklijk Concertgebouworkest overkomen naar Berlijn voor bijzonder concert. Dat de meeste stoelen in de concertzaal leeg moesten blijven vanwege de geldende maatregelen, hield koningin Máxima niet tegen om zich prachtig uit te dossen voor het evenement.

In Valentino

De koningin verscheen bij de contraprestatie in een lichtblauwe japon van Valentino. Dat lijkt een duidelijke verwijzing naar het tinnen huwelijksjubileum dat prins Albert en prinses Charlene van Monaco deze week mogen vieren – Máxima droeg de jurk namelijk ook tijdens het huwelijksdiner van de Monagaskische royals in 2011. Is het een toevallige keuze of een stille steunbetuiging aan Albert en Charlene, die er 'kapot' van zouden zijn dat ze hun trouwdag vanwege medische redenen niet samen kunnen vieren?

Beeld: Brunopress

Herhaling

Het is niet de enige 'oude' outfit die koningin Máxima heeft ingepakt voor het staatsbezoek. Tot nu toe is ze pas in één nieuwe japon verschenen op Duitse bodem, een artistiek exemplaar van Natan.

Verder lijkt de koningin met haar outfitkeuzes steeds stil te staan bij andere koninklijke mijlpalen. De geborduurde Jan Taminiau-japon waarin ze tijdens het staatsbanket de show stal, kwam eerder voorbij tijdens de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander in 2017 én een jaar later bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik van Denemarken. Nu Máxima zelf de vijftig heeft bereikt, komt de jurk weer tevoorschijn.

Beeld: Brunopress

En tijdens de tweede dag van het staatsbezoek droeg Máxima een outfit waarmee ze eerder veel lof oogstte in het buitenland. De japon en de opvallende verenhoed liet de koningin voor het eerst zien tijdens Royal Ascot 2019, hét zomerevenement van de Britse royals. Eerder schitterde ze in deze Natan-jurk naast Queen Elizabeth, nu nam ze afscheid van bondskanselier Angela Merkel in hetzelfde exemplaar.

In welke (oude) outfits sluit koningin Máxima het staatsbezoek woensdag af? We zijn benieuwd welke klassiekers we nog meer gaan zien!

Misschien ook voor jou:
Dit zijn de favoriete parfums van koningin Máxima
Royalty
  • Beau Monde, Modekoningin Máxima
  • Brunopress