Hip of horror? De seventies badstof-trend maakt een onverwachte comeback

Ga jij ervoor?

Badstof trend

Het afgelopen jaar draaide mode om comfort. En ondanks dat het leven beetje bij beetje weer normaal wordt, blijven comfy items een trend. Ook de nostalgische badstof-trend uit de jaren zeventig maakt een comeback.

Badstof

Een trend die komend seizoen echt niet in je kast mag ontbreken, is zonder twijfel de badstof-trend. Juist: jurkjes, rokjes, bikini's, tops en accessoires in badstof zijn helemaal hip. Op Instagram hebben we al heel wat influencers in een badstofje voorbij zien komen en ook in de winkels zien we steeds meer items in het stofje verschijnen.

En hoe meer we erover nadenken, hoe meer fan we worden van deze zomerse trend. Niet alleen is het uitermate praktisch om in een badstoffen jurkje of rokje naar het zwembad of strand te gaan, het is ook nog eens hartstikke comfortabel.

Seventies

Het is niet de eerste keer dat het stofje van badjassen en handdoeken zijn intrede maakt in de modewereld. In de seventies was 'zwembad chic' al een ding, dus wie weet loont het om even in de kast van jezelf of iemand anders te snuffelen voor een leuk vintage exemplaar.

Menig celeb en influencer is in ieder geval al fan en heeft dan ook een paar badstoffen items in de garderobe hangen. Wij zetten onze favo badstof-lookjes hieronder op een rijtje.

Mode
  • Grazia
  • Brunopress, Instagram