Olcay Gulsen: 'Ik heb mijn weegschaal bij het vuil gezet'

Olcay is er klaar mee om zich altijd maar druk te maken om haar gewicht.

Olcay Gulsen

Olcay Gulsen is er klaar mee om zich altijd maar druk te maken om haar gewicht. En dus heeft ze haar weegschaal het huis uit gegooid.

Fat shamen

Olcay schommelt, zoals veel vrouwen, regelmatig met haar gewicht. In 2017 was haar lichaam zelfs hot topic, na haar verschijning bij RTL Boulevard. Ze zou volgens kijkers flink zijn aangekomen. Olcay liet zich niet fat shamen en beet op social media van zich af. "Ok, voor iedere fat shamer in Nederland: ik ben inderdaad een beetje, 10 kilo, aangekomen", liet ze na de uitzending weten.

In een interview vertelde ze daarna dat ze zichzelf juist mooier vond met wat extra kilo's. "Het erge is dat ik na 25 reacties denk: het is misschien echt wel heftig. Heel zwak van mezelf; ga ik me toch weer conformeren."

Gewicht

En dus besloot ze destijds toch wat aan haar gewicht te doen. Ze trainde voor de KWF-triatlon en ging een samenwerking aan met Weight Watchers. Ze viel 7 kilo af, maar at dat er later tijdens een vakantie weer aan. En zo ging ze op en neer. Vorig jaar deelde ze opnieuw dat ze flink was afgevallen, maar nu is ze al dat gedoe over "in shape" zijn eigenlijk alweer zat.

Dat laat ze weten in een vragenrondje op Instagram Stories. Een volger vroeg naar haar gewicht en lengte en kreeg daar een eerlijk antwoord op. "Ik ben 1,70", schreef ze. "In gewicht tussen 60 en 68 kilo (no joke)." Door de smiley die ze erbij plaatste maakte ze duidelijk daar niet altijd even blij mee te zijn.

Weegschaal

Toch is op de weegschaal staan geen dagelijkse bezigheid meer voor Olcay. "Op advies van een lieve Insta volger heb ik vorige maand mijn weegschaal bij het vuil gezet", liet ze weten. "Dus wat het vandaag is weet ik niet exact. En daar kan ik overigens heel goed mee leven." Dat zouden meer mensen moeten doen!

Personality
  • Happy in Shape
  • BrunoPress