Zo ga je direct een droge huid tegen

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat de dagen korter worden en de temperatuur daalt waardoor de ramen dichtgaan en de verwarming aangaat. Verleidelijk om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken, maar je huid is de dupe. Uitdroging van de huid tegengaan? Smeer met een crème met dit ingrediënt.

Eucerin

Droge huid

Een vettige huid is alles behalve prettig, maar een droge, gevoelige huid maakt ons met zijn ruwe en trekkerige gevoel ook verre van blij. Gelukkig zijn er verschillende producten die de remedie bieden. Waar je aan moet denken? Voeding met vitamine A, C of E en onverzadigde vetzuren die de vochtbalans van je huid op peil te houden. Concreet kun je dan denken aan vette vis, avocado, noten en bonen.

Ook de klassieke adviezen als het drinken van voldoende water, genoeg uren slapen en voldoende bewegen komen je huidconditie ten goede. En de warme douche die met het naderende koude weer zo verleidelijk is? Ja, ook die kan funest zijn. Het advies luidt: douche kort en maximaal op 37 graden.

Smeren

Misschien houd je je netjes aan het bovenstaande, maar verzorg je je huid niet op de juiste manier. Na het douchen is het bijvoorbeeld aan te raden je huid in te smeren met een vette crème. Daarnaast is, als je last hebt van en trekkerige gezicht, de juiste dagcrème van belang. Waar je op moet letten is het volgende: vermijd huidverzorgingsproducten met irriterende bestanddelen, controleer of er geen geur- en kleurstoffen in crème zitten en let er ook op dat er geen alcohol in zit, want dat zal je huid alleen nog maar meer uitdrogen.

Lees verder op de volgende pagina.

Beauty
  • iStock