Recept: tomaten tarte tatin

Ingrediënten

voor 4 personen
3 bakjes (540 gram) Honingtomaten®
4 plakjes bladerdeeg
5 gram verse tijm
2 el balsamicoazijn
1 tl olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg hier de Honingtomaten® en balsamicoazijn aan toe. Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Laat het geheel 5 minuten pruttelen op laag vuur tot de balsamicoazijn stroperig is. 3. Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg op een snijplank zo neer dat ze een klein beetje overlappen. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol er met een deegroller een paar keer overheen zodat de losse vellen een geheel vormen. 4. Schep het tomatenmengsel in een springvorm en dek de tomaten af met bladerdeeg. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Haal de tarte tatin uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. 5. Plaats een bord op de bovenzijde van de springvorm en draai de taart om zodat de taart met de tomaten op het bord ligt en het bladerdeeg niet meer de bovenkant maar de onderkant is. 6. Snijd de Honingtomaten® tarte tatin in vieren en serveer direct.

Beeld: Looye Kwekers

Laatste nieuws