Recept: zo maak je zelf de Pause Poké Bowl van Pulitzer Amsterdam

Eetsmakelijk!

Poké bowl

Het is even wennen nu restaurants en hotels gesloten zijn en je, op eten bestellen na, vooral zelf in de keuken moet staan, want die lunch op werk zit voorlopig niet in. Het positieve hieraan is dat het je de kans biedt om te experimenteren met nieuwe recepten. Probeer bijvoorbeeld eens de Pause Poké Bowl met zalm van Pulitzer Amsterdam.

Pause Poké Bowl met zalm

Ga je vandaag of morgen weer even langs de supermarkt, sla het Aziatische schap dan niet over. Hier vind je namelijk vrijwel alles dat je voor deze heerlijke poké bowl nog hebt. Aan de slag!

Ingrediënten

100 gram zalm sashimi                
90 gram sushirijst                     
40 gram sojabonen
40 gram wakame
20 gram peen Julienne
10 gram taugé
5 gram gepekelde gember
2 gram koriander
10 ml mirin
10 ml sojadressing
1/2 avocado

Voor de sojadressing:
5 gram esamolie                   
4 gram sojasaus   
0.5 gram chiliolie
0.5 gram sushiazijn
1/2 geroosterde knoflook                 

Bereidingswijze

1) Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen en mix het met de mirin. 2) Mix de taugé, koriander en peen Julienne in een aparte kom. 3) Pers de knoflook en mix alle ingrediënten van de soja dressing. 4) Wanneer je de poké bowl maakt, begin met de rijst en voeg dan de sojabonen, wakame, gepekelde gember en wortel salade één voor één toe. Voeg de zalm als laatste in het midden van de kom toe en eindig met het sprenkelen van de zelfgemaakte sojadressing over de groenten.

Pulitzer at home

Nu het hotel tijdelijk gesloten is, heeft Pulitzer Amsterdam nog meer om je favoriete plek binnenshuis te halen. Naast het delen van dit recept, kun je thuis mediteren met de vier verschillende Pulitzer Mindful Sessies die je hier kunt beluisteren en kun je in de webshop die afgelopen zomer gelanceerd werd, je favoriete Pullitzer-items kopen. Als dat het wachten tot de deuren weer open gaan niet dragelijker maakt...