ZAZI Vintage blaast stoffen nieuw leven in

Modelabel ZAZI Vintage is favoriet op de redactie. Het merk werd in 2017 opgericht door Jeanne Kroon. Zij liet zich inspireren door de zijderoute en is 80 procent van de collectie is gemaakt van herbruikbare bestaande stoffen van over de hele wereld. Elegance selecteert drie favorieten uit de collectie. 

Duurzaam

De Nederlandse begon het merk op de grond van haar kamer in Berlijn met slechts vijf jurken. Uiteindelijk is het label uitgegroeid tot een prachtig duurzaam merk met een seventies vibe. Ze zette niet alleen een prachtig merk op, ook werkt Kroon samen met vrouwengemeenschappen, van India tot Afghanistan, om ervoor te zorgen dat deze vrouwen sociaaleconomisch onafhankelijk zijn. In 2018 sloeg ZAZI Vintage de handen ineen met het Ethical Fashion Initiative van de Verenigde Naties om vrede en lokale economische groei in Afghanistan te bevorderen.

1. Delfts blauwe Suzani jas

Ondanks dat alle materialen vintage zijn en worden vergaard in Azië, heeft deze jas, blauw-wit gekleurd, een heel Hollands tintje. Het patroon doet namelijk denken aan Delfts blauw.

2. Chique wikkeljas met ceintuur

Wie wist dat duurzaam en modebewust zo goed samen zouden gaan? Dit model werd tijdens de afgelopen modeweken meerdere malen gespot én is gemaakt van duurzame materialen. Daar houden we van.

3. Tijdloze jas

Op zoek naar een kleurencombinatie die je het hele jaar door kunt dragen? Dan is dit exemplaar met rood en wit de oplossing. Winters wit is steeds populairder en in combinatie met rood een prachtige combinatie.

Laatste nieuws