Een vernieuwd concept
Het welbekende concept 'Eurostar Premier Dining' is dit jaar geheel vernieuwd, waardoor reizigers nóg meer kunnen genieten van hun reis met Eurostar. Vanaf 4 november zullen de smakelijke creaties van het team van drie visionaire chefs, Jérémy Chan, Jessica Préalpato en Honey Spencer, geserveerd worden in verschillende treinen van Eurostar om zo de liefde voor eten met de reizigers te delen.
De drie chefs staan bekend om hun overheerlijke gerechten en hun vermogen om de traditionele keuken op een duurzame manier te vernieuwen. De taak aan hen om het menu van Eurostar dan ook een frisse make-over te geven en opnieuw samen te stellen.
"Al 30 jaar ervaren onze reizigers een sterke band met Eurostar en verlangen ze naar nog meer memorabele momenten. Om aan deze wens te voldoen, brengen we drie wereldberoemde chefs samen die de essentie van de Eurostar-generatie belichamen: authentiek Europees, gedurfd en gepassioneerd betrokken met de planeet", aldus Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar. "Ze doorbreken de clichés van de haute cuisine om je zintuigen te verrassen. Ongeacht de bestemming zal elke Eurostar Premier-reiziger een unieke smaak ontdekken: de Eurostar-smaak." Hm, klinkt goed!
Ook Directeur van Ontwikkeling en Nieuwe Klantbeleving, Matthieu Quyollet is te spreken over deze vernieuwing binnen Eurostar: "Dit aanbod is niet alleen een primeur in de geschiedenis van hogesnelheidstreinen, het is ook een nieuw bewijs van onze toewijding om steeds verder te gaan om onze klanten een unieke reiservaring te bieden."
Samenwerking
De drie chefs, ieder gespecialiseerd in een andere gang, hebben hun fantasie de vrije loop gelaten en hebben een overheerlijk menu in elkaar weten te zetten. Jérémy Chan heeft op zijn manier de voor- en hoofdgerechten ontworpen. Hij staat bekend om zijn bijzondere combinaties met verschillende specerijen en smaken vanuit de hele wereld. Het is dan ook niet gek dat hij met zijn eigen restaurant, Ikoyi, twee Michelin-sterren heeft weten binnen te slepen en is uitgeroepen tot een van de vijftig beste restaurants ter wereld.
"Ik heb echt genoten van deze samenwerking met Eurostar, die me in staat stelde om in de menu's die ik heb samengesteld veel herinneringen en persoonlijke ideeën met de passagiers te delen", aldus Jérémy. "De samenwerking met Jessica en Honey, die hun kennis over patisserie en wijn hebben gedeeld, heeft de gedurfde smaken, hyper-seizoensgebonden ingrediënten en specerijen van mijn keuken perfect aangevuld."
De desserts worden verzorgd door de Franse patissiére Jessia Préalpato. Door het gebruik van haar natuurlijk smaken, is ze in 2019 uitgeroepen tot beste patissier ter wereld. Daarnaast is ze de allereerste vrouw die de titel patissier van het jaar van Gault en Millau in de wacht heeft weten te slepen.
"Ik ben erg blij om samen met Honey en Jérémy deel uit te maken van dit prachtige Eurostar Premier-project. Wij delen allemaal dezelfde benadering van het product, met respect voor de aarde en de producent", zo vertelt Jessica.
De Britse Honey Spencer verzorgt het menu voor de wijnen en de champagne aan boord van de Eurostar. De sommelier zet zich in voor biologische en duurzame wijnen, en behoort dan ook tot een van de vijftig meest invloedrijke sommeliers in Londen.
"Ik had het genoegen om het wijn- en drankmenu voor Eurostar Premier samen te stellen, waarbij ik wijnen in de kijker zet van kleine producenten die met veel respect voor hun grond en regio's werken. Iedere wijn is uniek en biedt een kijkje in de meest vernieuwende domeinen van Frankrijk, elk met zijn eigen verhaal en smaken om te onthullen."
"Na maanden van onderzoek hebben we drie chefs gevonden die in staat zijn om de impactvolle en memorabele culinaire handtekening te creëren die we voor Eurostar wilden, in een menu dat op 320 km/u kan worden geserveerd door een warm en attent team aan boord", zo vertelt Quyollet enthousiast.
Met hun unieke expertise en passie voor gastronomie, hebben deze drie top chefs een onweerstaanbaar en duurzaam menu gecreëerd dat niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook een ode is aan de culinaire diversiteit. Van wereldse smaken, tot verfijnde desserts en zorgvuldig geselecteerde wijnen: dit is een ervaring die reizigers van Eurostar zeker niet willen missen!
Ontdek het verschil
Met de introductie van Eurostar Standard, Eurostar Plus en Eurostar Premier vanaf 4 november, zet Eurostar een belangrijke stap in het verbeteren van de reiservaring. Klanten kunnen zich voorbereiden op meer comfort, luxe en op maat gemaakte service, waardoor elke reis onvergetelijk wordt. Dit vernieuwde concept belooft niet alleen een nieuwe standaard in het treinreizen, maar ook een serieuze investering in de tevredenheid van de reiziger. Stap aan boord en ontdek zelf het verschil!
- Eurostar