Koning Willem-Alexander: 'Het overlijden van de zus van mijn vrouw is een grote schok'

Afgelopen donderdag werd bekend dat het jongste zusje van koningin Máxima, Inés Zorreguieta, op 33-jarige leeftijd is overleden.

Koning Willem-Alexander: 'Het overlijden van de zus van mijn vrouw is een grote schok'

Afgelopen donderdag werd bekend dat het jongste zusje van koningin Máxima, Inés Zorreguieta, op 33-jarige leeftijd is overleden. De Argentijnse justitie heeft het overlijden van Inés onderzocht en er blijkt geen sprake van een misdrijf te zijn. Ze heeft zichzelf om het leven gebracht. Voor aanvang van een staatsbezoek aan Letland vertelt koning Willem-Alexander dat hij en koningin Máxima dankbaar zijn voor de steunbetuigingen die ze hebben gekregen.

Verdriet

"Het overlijden van de zus van mijn vrouw is een grote schok voor ons geweest. Het heeft ons heel erg aangegrepen", zegt Willem-Alexander. Máxima heeft voor de komende periode haar publieke optredens afgezegd en is niet bij de staatsbezoeken. Over Inés vertelt Willem-Alexander: "Inés was uniek en ons intens dierbaar. Het verdriet is groot, ook voor haar vrienden en familie. Ze was ook nog eens de peettante van onze dochter Ariane. We zijn, mede namens mijn vrouw, heel dankbaar voor alle berichten die we hebben ontvangen van medeleven."

Bron: NOS, Marie Claire l Beeld: ANP