Dubbeltentoonstelling Erwin Olaf in Den Haag

Van 16 februari tot en met 12 mei is er een dubbeltentoonstelling van fotograaf Erwin Olaf te zien in het Fotomuseum Den Haag en het Gemeentemuseum Den Haag.

Dubbeltentoonstelling Erwin Olaf in Den Haag

2019 is het jaar waarin Erwin Olaf (Springveld), één van Nederlands bekendste fotografen, zestig jaar wordt. Om dit te vieren is het tijd voor een groot overzicht van zijn werk. Twee musea in Den Haag zullen in het teken staan van zijn werk, maar focussen ieder op een ander aspect.

Het Fotomuseum focust op Erwin Olafs liefde voor fotografie en zijn omslag in het vak. Na zijn werk als fotojournalist met analoog veranderde hij namelijk naar een digitale beeldmaker en verhalenverteller. Ook zullen er in het Fotomuseum twintig foto's te zien zijn van fotografen die een inspiratie voor Erwin Olaf zijn. Het Gemeentemuseum toont juist zijn vrije werk van 2000 tot zijn nieuwste series nu. Ook zijn meest recente serie Palm Springs, onderdeel van een drieluik over veranderende steden dat nog niet eerder vertoond is, zal te zien zijn.

Verkocht door Erwin Olafs werk? Bij de dubbeltentoonstelling wordt ook zijn fotografie boek gepubliceerd. Het boek bevat 240 foto's van zijn vroegste series tot zijn meest recente.

Voor meer informatie, klik hier