Winnaar VAN HET CULTUURFONDS MODE STIPENDIUM

De winnaar van het negende Cultuurfonds Mode Stipendium werd woensdag 3 april bekend gemaakt in het NewWerktheater in Amsterdam.

Winnaar VAN HET CULTUURFONDS MODE STIPENDIUM

De prijs

Al even geleden schreven we over het Cultuurfonds Mode Stipendium: een prijs voor een in Nederland gevestigde modeontwerper om hem of haar een steuntje in de rug te geven. De prijs bestaat namelijk naast een wisseltrofee, ontworpen door juweelontwerper Ted Noten, uit een geldbedrag van 50.000 euro. Klik hier om ons eerdere bericht terug te lezen.

Winnaar

De winnaar van de negende uitreiking was Erik Frenken. Een Nederlandse ontwerper die na een studie in Londen, nu woont en werkt in Den Haag. Hij werd onder andere geprezen voor zijn doorzettingsvermogen en langetermijnvisie. Angélique Westerhof, directeur van de Dutch Fashion Foundation: 'Voor het talent, het lef, het keer op keer doorpakken, en geloof dat deze persoon het verdient een internationale fashion carrière verder op te bouwen en succesvol te claimen, is Erik Frenken, de nieuwe vaandeldrager van Dutch Fashion.'