Exclusieve kunstwerken in TAMINIAU

In samenwerking met Sotheby's exposeert Jan Taminiau aanstaande donderdag en vrijdag drie kunstwerken in zijn flagshipstore TAMINIAU.

Exclusieve kunstwerken in TAMINIAU

Flagshipstore

Sinds maart is de tijdelijke flagshipstore van Jan Taminiau geopend in Amsterdam. In deze winkel presenteert hij niet alleen zijn eerste ready-to-wear collectie, waar we eerder over schreven, maar exposeert hij in samenwerking met Sotheby's nu ook drie kunstwerken. De kunst is exclusief daar te zien op donderdag 11 en vrijdag 12 april. Op donderdag zijn Jan Taminiau en Martine Lambrechtsen, Deputy Director, Specialist Old Master Paintings Sotheby's, aanwezig om over de kunstwerken en oude meesters te vertellen, maar ook over de relatie tussen kunst en mode door de jaren heen.

Kunstwerken

De drie kunstwerken zijn gemaakt door Adam van Breen, Edwaert Collier en Cornelis Norbertus Gysbrechts en zijn drie hoogtepunten uit de SØR Rusche Collectie. De drie schilders zijn oude meesters waar Taminiau altijd gefascineerd door is geweest: "Met deze expositie hoop ik een blik te kunnen werpen op de enorme geschiedenis en de romantiek die in deze werken verweven zijn. Wat ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zal zijn voor iedereen die hem bezoekt."

Benieuwd? De winkel is tijdens deze twee dagen van expositie geopend van 10.00 tot 18.00 uur.