Jan Taminiau: na Haute Couture nu ook Ready-to-wear

Die geweldige blauwe jurk die koningin (maar toen nog prinses) Máxima droeg tijdens de troonwisseling? Het was een ontwerp van Jan Taminiau. Eén van de bekendste Nederlandse couturiers lanceert 7 maart zijn eerste Ready-to-wear collectie genaamd 'TAMINIAU'.

Jan Taminiau: na Haute Couture nu ook Ready-to-wear

Taminiau gelooft niet in seizoenen. Zijn Ready-to-wear collectie is dan ook tijdloos. Aanvankelijk bestaat de collectie uit 40 items en elke maand worden daar online verschillende stukken aan toegevoegd.

Door zijn jarenlange ervaring en de talloze fittings die hij daarin gedaan heeft, weet Taminiau wat het perfecte model voor elk kledingstuk is. Zijn Haute Couture-creaties worden opnieuw geduid met een focus op de moderne vrouw. Zo steekt de ontwerper kennis uit het verleden letterlijk in een modern jasje.

Wil je de collectie shoppen? Dan moet je nog even wachten tot het begin van de volgende maand. Vanaf maart is de collectie namelijk online verkrijgbaar, maar ook in een TAMINIAU-flagshipstore in Amsterdam die van maart tot april open is. Een bezoek waard.