Balenciaga en Spanish Painting slaan handen ineen

Kunst bekijken tijdens het winkelen is nu mogelijk. Las Rozas Village is een samenwerking aangegaan met het Nationaal Thyssen-Bornemisza Museum in Madrid. ‘Balenciaga and the Spanish Painting’ is de naam van de tentoonstelling.

Een unieke ervaring in Las Rozas Village, onderdeel van designer outlet Maasmechelen Village, gelegen net buiten het centrum van Madrid. Daar hebben bezoekers van het outletcentrum de mogelijkheid om een wel heel bijzondere samenwerking te zien. De tentoonstelling toont werk van Cristobal Balenciaga, een van de meest bewonderde en invloedrijke modeontwerpers aller tijden. Deze zijn gekoppeld aan Spaanse schilderijen uit de 16de  tot en met de 20ste eeuw.

Samenstelling

De bekende schilderijen dienden als inspiratiebronnen voor de modeontwerper. De 90 jurken die zijn tentoongesteld zijn afkomstig uit verschillende musea.  Het Cristobal Balenciaga de Getaria Museum, het Kostuum museum in Madrid en het museum van Design in Barcelona, maar ook uit privécollecties. De 55 schilderijen zijn uitgeleend van het Nationaal museum del Prado, het museum Bellas Artes de Bilbao en het museum Lazaro Galdiano.

Te zien t/m 22 september 2019 in Las Rozas Village.

Laatste nieuws