Igone de Jongh neemt afscheid

Na ruim 24 jaar neemt de ballerina afscheid van Het Nationale ballet. Op donderdag 31 oktober is ze voor de laatste keer te zien op het podium als Julia, in de voorstelling Romeo en Julia.

Loopbaan

In 1996 startte Igone de Jongh haar danscarrière bij het gezelschap als adspirant. In 2003 promoveerde ze tot eerste soliste. Jarenlang danste ze de hoofdrollen in tal van klassieke voorstellingen.

‘Ik vertrek in mijn 24ste jaar bij Het Nationale Ballet, het mooiste gezelschap van de wereld. Het voelt vreemd, maar tegelijkertijd ook goed om te vertrekken op het hoogtepunt. Ik vind het fijn om straks als zelfstandig danseres onafhankelijk invulling te geven aan de laatste jaren van mijn carrière.’ Wij wensen Igone veel succes met haar verdere loopbaan!

Laatste nieuws

taken

Met deze vier taken zou je iedere werkdag moeten beginnen

Je begint de dag vroeg, om vervolgens tot de lunch te verdwalen in je mailbox en niks van je to do-list af te hebben. Herkenbaar? Begin je werkdag met deze vier taken en je zult de rest van de dag een stuk productiever zijn.
Leren kledingstuk

Zo haal je kreukels uit een leren kledingstuk

Het lijkt misschien een gek idee maar ook leer kan kreukelen. Dit valt jammer genoeg niet op te lossen door er een strijkijzer overheen te halen. Maar geen paniek, wij hebben dé manier gevonden om kreukels in no time uit je favoriete leren jasje of broek te krijgen.