Het perfecte haarmasker vind je zo...

Een haarmasker voedt en versterkt je lokken, waardoor ze zachter, glanzender én sterker worden. Echter, als je van deze voordelen wilt profiteren, is het essentieel dat je een product gebruikt dat perfect aansluit op jouw haartype. Maar hoe vind je dit?

Het perfecte haarmasker vind je zo...

Vet haar

Last van haar dat snel vet wordt? Waarschijnlijk komt dit door een shampoo die je hoofdhuid droog maakt, waardoor je hoofdhuid meer 'olie' aanmaakt om zichzelf te beschermen. Herken je dit bij jezelf? Gebruik dan een pre-shampoo masker. Zo'n masker absorbeert oliën en onzuiverheden, waardoor je haar lichter aanvoelt en minder snel vettig zal zijn.

Dun haar

Als je dun haar hebt, kunnen je lokken snel vet aanvoelen na het gebruik van een verzorgend, voedend product. Kies daarom niet voor een haarmasker dat je haar verzwaard, maar gebruik een product op basis van aloë vera. Een dergelijk product bevat vaak de hydraterende vitaminen A, C en E, die je haar zacht maken en laten stralen.

Dik haar

Om je haar glanzend, gehydrateerd en handelbaar te houden, is het van belang dat je de juiste shampoo gebruikt voor jouw haartype. Breng daarnaast één keer per week een herstellend masker (op basis van olie) aan, om je haar te voeden en ervoor te zorgen dat het minder snel in de klit raakt.

Krullend haar

Krullend haar heeft haarproducten nodig met een voedende, verzorgende werking. Gebruik daarom een masker op basis van macadamia- en arganolie. Dit zorgt voor een betere haargezondheid, elasticiteit en glans. Ook zullen de oliën je lokken ontklitten en pluis verminderen.

Droog of beschadigd haar

Als je haar droog en beschadigd aanvoelt, komt dat doordat je lokken een tekort hebben aan vocht en olie. Daarom is het, zeker met de koude wintermaanden op komst, heel belangrijk om je haar met een voedend, vochtinbrengend masker te behandelen. Gebruik hiervoor een overnight conditioner, zodat je lokken voldoende tijd hebben om het broodnodige vocht goed op te nemen.