Een etentje op de planning? Serveer dan dit pastagerecht met garnalen en Martini en je scoort gegarandeerd punten.
Garnalen en kappertjes
Dit gerecht is een smaakvolle combinatie van Martini met garnalen en kappertjes. De Martini is een beetje zoet en geeft de garnalen zo een bijzondere twist. De kappertjes zijn op hun beurt juist subtiel friszuur, wat het geheel extra interessant maakt.
Ingrediënten (voor vier personen)
400 gram linguine 500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt 3 el olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 ui, gesnipperd 2 el droge witte Martini 690 gram Grand’Italia Sugocasa Erbe 3 el kappertjes peper & zout Eventueel verse basilicum om te serveren
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en snijd de helft van de garnalen klein. 2. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en fruit de knoflook en de ui. Voeg de kleingesneden garnalen toe. 3. Blus af met Martini en laat verdampen. 4. Voeg de Sugocasa Erbe saus en de kappertjes toe, laat 1 minuut zachtjes koken en breng op smaak met wat zout en peper. 5. Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. 5. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de rest van de garnalen gaar. 6. Schep de pasta door de saus en serveer met de overige garnalen. 7. Strooi er eventueel wat verse basilicum over.