Winter in wonderbaarlijk Schotland

Misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming, maar een winter-escape naar Schotland is meer dan de moeite waard. Van uitgestrekte landschappen en tot bruisende steden als Glasgow en Edinburgh, Schotland heeft ’t allemaal. Elegance selecteer haar favoriete plekken. 

Glasgow

Vaak wordt gedacht dat dit een grauwe, grijze industriestad is, maar niets is minder waar. De grootste stad van Schotland kent een rijk scala aan plekken om te bezoeken. Ook biedt de Victoriaanse architectuur het perfecte decor voor een wandeling. Wil je even ontsnappen aan alle drukte? Bezoek dan een van de historische binnentuinen.

Favorieten in Glasgow

1. The Kelvingrove Art Gallery and Museum is een absolute must om te bezoeken. Hier vind je schilderijen van Dali en Monet, maar ook een gerestaureerd vliegtuig uit WOII.

2. The Mackintosh House is een van de belangrijkste werken van architect en designer Charles Rennie Mackintosh (1868-1928) en zijn vrouw, artiest Margaret MacDonald Mackintosh (1864-1933).


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Corinne Mathern (@corinne_mathern) op

3. De kathedraal van Glasgow is het symbool van de stad. Het gotische gebouw stamt uit de dertiende eeuw en is een van de weinige middeleeuwse kathedralen in Schotland die nog helemaal intact is.

4. Voor een heerlijke lunch breng je een bezoek aan Willow Tea Room. Dit prachtige restaurant is ingericht door Charles Rennie Mackintosh. Hier kun je genieten van de lekkerste cakejes, taarten en andere zoetigheden.

5. Malmaison aan West George Street is een voormalig Grieks-Orthodoxe kerk en is inmiddels omgetoverd tot een parel van een hotel. Hip, luxe en middenin het centrum van de stad. Ideaal!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Malmaison Glasgow (@malmaisonglasgow) op

Edinburgh

De hoofdstad van Schotland is een plek waar design- en interieurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het historische centrum en de talloze hedendaagse hotspots maken  Edinburgh de perfecte plek voor een stedentrip.

Favorieten in Edinburgh

1. Het historische Edinburgh Castle is gelegen op de vulkanische plug (Castle Rock) en staat in het centrum van de stad. Kijk je uit het kasteel naar buiten, dan heb een wijds uitzicht over het centrum van New Town. En dat levert mooie plaatjes op!

2. Downton Abbey liefhebber? Breng dan een bezoekje aan The Georgian House. Zo kom je erachter hoe de high society van Schotland leefde in de 18e en 19e eeuw. Het huis is gevuld met meubilair, schilderijen en kledij uit die tijd.

3. Verblijven in Edinburgh doe je in The Balmoral Hotel. Dit vijfsterrenhotel ligt middenin het centrum van de stad, vlakbij het Royal Museum. Nog een leuk feitje: de kamers hebben een fantastisch uitzicht over de kastelen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leanne Cruickshank (@mrslcruickshank) op

4. Schotland staat bekend om zijn alcoholische versnaperingen, maar er is ook één gerecht waar je niet omheen kunt, namelijk: haggis. Dit vleesgerecht is gemaakt van het hart, de longen en lever van een schaap. Bijna ieder restaurant in Edinburgh heeft haggis op de kaart staan, maar nergens is deze zo lekker als bij The Arcade Bar, Haggis & Whisky House.

5. Vaak zit het ontbijt bij een hotelovernachting inbegrepen, maar mocht dit niet het geval zijn, is Papii Cafe de plek waar je naartoe moet. Dit gezellige café is geopend tot 16 uur en biedt wafels, smoothies en sandwiches.

Natuur

Schotland staat bekend om de prachtige natuur. Een roadtrip is de ideale manier om de wonderschone landschappen te ontdekken. Vergeet niet om onderweg af en toe even uit te stappen, om de wonderbaarlijke uitzichten in je op te nemen.

Andere prachtige plekken in Schotland die je niet mag missen

1. Lake Lomond is een prachtig meer, net ten noordwesten van Glasgow. De omgeving van het meer leent zich goed voor lange wandelingen en picknicksessies.

2. Glencoe is een bekende plek om te hiken. De bergen en het ongerepte natuurlandschap geven, zeker in het najaar, een prachtig kleurenspel.

3. Schotland staat bekend om de enorme hoeveelheid kastelen. Ben je onderweg naar Isle of Skye, breng dan een bezoekje aan Eilean Donan.

4. Isle of Skye is een eiland met een prachtig kustgebied, gigantische kliffen en een indrukwekkende waterval. Wanneer je de tijd hebt, probeer dan een paar dagen op het eiland te verblijven.

5. Ecopod Boutique Retreat is een luxe eco-verblijf in Appin. Vanuit de kamers heb je een fenomenaal uitzicht op Loch Linnhe en de kust van the Kingair-loch.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Elana Rose (@elana__rose) op

Laatste nieuws