Recept: feestelijke quiche

Een quiche is ideaal voor tijdens de feestdagen, want wie houdt er niet van? Daarom hierbij een recept van een heerlijke, kruidige variant. 

Vegetarische maaltijd

Deze quiche van Gold&Green bevat veel kaas en heeft een kruidige smaak. Die smaak is vooral te danken aan de Pulled Oats met tomatensmaak, die 100% plantaardig zijn.

Ingrediënten: 

Bodem

80 g boter

1,5 dl tarwemeel

1,5 dl geraspte kaas

30 ml koud water

Vulling

1 pak Pulled Oats® Tomaat

1 kleine ui

1 knoflookteen

80 g verse babyspinazie

2/3 dl zongedroogde tomaatjes

Verse basilicum

Olie om in te bakken

2 kleine eieren

1,5 dl mascarpone

1,5 dl geraspte mozzarella

Zout

Zwarte peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Meng de zachte boter, geraspte kaas, water en tarwebloem. Druk de bodem aan in een taartvorm; zo ongeveer 24 cm diameter. Het deeg mag over de randen krullen. 3. Bak dit vervolgnes 10-15 minuten. 4. Bak de fijngesneden knoflook en ui aan in een pan met wat olie, totdat de ui glazig is. 5. Voeg de spinazie toe en bak totdat het overtollige vocht is verdampt. Verspreid dit vervolgens over de taartbodem en besprenkel het dan met zongedroogde tomaatjes, Pulled Oats en basilicum. 6. Klop in een kom de eieren, mascarpone, geraspte kaas, zout en peper en schenk dit mengsel in de taartvorm. 7. Bak het mengsel voor 30 minuten, of totdat het midden compleet is gestold. 8. Laat de quiche eerst 5-10 minuten afkoelen en serveer het dan met een verse salade.

Eet smakelijk!

Laatste nieuws