Vegetarische maaltijd
Deze quiche van Gold&Green bevat veel kaas en heeft een kruidige smaak. Die smaak is vooral te danken aan de Pulled Oats met tomatensmaak, die 100% plantaardig zijn.
Ingrediënten:
Bodem
80 g boter
1,5 dl tarwemeel
1,5 dl geraspte kaas
30 ml koud water
Vulling
1 pak Pulled Oats® Tomaat
1 kleine ui
1 knoflookteen
80 g verse babyspinazie
2/3 dl zongedroogde tomaatjes
Verse basilicum
Olie om in te bakken
2 kleine eieren
1,5 dl mascarpone
1,5 dl geraspte mozzarella
Zout
Zwarte peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Meng de zachte boter, geraspte kaas, water en tarwebloem. Druk de bodem aan in een taartvorm; zo ongeveer 24 cm diameter. Het deeg mag over de randen krullen. 3. Bak dit vervolgnes 10-15 minuten. 4. Bak de fijngesneden knoflook en ui aan in een pan met wat olie, totdat de ui glazig is. 5. Voeg de spinazie toe en bak totdat het overtollige vocht is verdampt. Verspreid dit vervolgens over de taartbodem en besprenkel het dan met zongedroogde tomaatjes, Pulled Oats en basilicum. 6. Klop in een kom de eieren, mascarpone, geraspte kaas, zout en peper en schenk dit mengsel in de taartvorm. 7. Bak het mengsel voor 30 minuten, of totdat het midden compleet is gestold. 8. Laat de quiche eerst 5-10 minuten afkoelen en serveer het dan met een verse salade.
Eet smakelijk!