Dol op zoetigheden? Dan mogen deze taartjes van pannenkoeken met chocolade en hazelnootcrunch niet ontbreken tijdens je kerstontbijt. Bekijk hieronder het recept.
Hazelnootcrunch
Deze feestelijke pannenkoekentaart is heerlijk voor tijdens het kerstontbijt én ze zijn volledig plantaardig. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder.
Ingrediënten
Voor 12 personen
Voor de pannenkoeken
800 gram tarwebloem
8 eetlepels maïzena
2 theelepels bakpoeder
1600 milliliter plantaardige melk
Blue Band Iedere Dag vloeibaar om in te bakken
Voor de hazelnootcrunch
150 gram geroosterde hazelnoten
40 milliliter water
125 gram suiker
Voor de chocoladesaus
400 gram plantaardige pure chocolade, met minder suiker
4 eetlepels agavesiroop
100 milliliter Blue Band Iedere Dag vloeibaar
Om te serveren
sterretjes (optioneel)
Bereidingswijze
1. Mix de tarwebloem met de maïzena, het bakpoeder en de plantaardige melk tot een glad beslag. 2. Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan. Giet steeds een beetje beslag in de koekenpan en bak de pannenkoeken goudbruin. Laat de pannenkoeken goed afkoelen. 3. Maak de hazelnootcrunch of nougatine door het water en de suiker in een steelpannetje aan de kook te brengen. Roer niet en wacht rustig af tot de karamel goudkleurig wordt. 4. Schep de hazelnoten door de karamel. Smeer uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het mengsel afkoelen. 5. Hak de gekarameliseerde hazelnoten fijn of gebruik een keukenmachine. 6. Maak de chocoladesaus door de chocolade au bain marie te smelten. Voeg de agavesiroop en vloeibare margarine toe en roer goed. 7. Smeer op elke pannenkoek een laagje chocoladesaus en leg daar steeds een nieuwe pannenkoek bovenop. Strooi op elke vijfde pannenkoek wat van de nougatine, maar bewaar ook nog wat voor de bovenkant. 8. Smeer het laatste beetje chocoladesaus ruim over de bovenste pannenkoek. Het mag wat over de zijkanten druipen. Strooi de rest van de nougatine eroverheen. 9. Serveer eventueel met sterretjes voor een extra feestelijk effect.