Frida Kahlo inspiratiebron voor balletvoorstelling

Vanaf 6 tot en met 25 februari 2020 is een nieuw ballet te zien, over het leven van kunstenares Frida Kahlo. De choreografie is bedacht door Annabelle Lopez Ochoa en zal te zien zijn in onze hoofdstad. Een prachtige opvoering over een inspirerende vrouw die haar tijd ver vooruit was. 

Frida Kahlo

Onder leiding van choreograaf Annabelle Lopez Ochoa brengt het Nationale Ballet het levensverhaal van kunstenares Frida Kahlo naar de bühne. Kahlo staat bekend als een van de meest intrigerende kunstenaars van de 20ste eeuw. Ze is wereldberoemd geworden door haar schilderijen, voornamelijk zelfportretten, én ze was voorvechtster van gelijke rechten.

Ballet

Op 6 februari 2020 gaat de voorstelling in wereldpremière bij Het Nationale Ballet en zal daar tot en met 25 februari te zien zijn. Het ballet verbeeld Frida’s gevoelens en belevingswereld aan de hand van belangrijke gebeurtenissen in haar leven. Neem bijvoorbeeld haar grote eenzaamheid, complexe relatie met Diego Rivera, biseksualiteit en de wijze waarop ze haar imago creëerde.

Klik hier voor meer informatie over het ballet. 

Laatste nieuws