3 tips om je productiviteit een boost te geven

Soms heb je een dag waarop je zo veel moet doen dat je even niet weet waar je moet beginnen. Houd dan vast aan deze drie tips, dan zorg je in elk geval voor maximale productiviteit.

3 tips om je productiviteit een boost te geven

1. Plan je pauzes

Je plant je hele werkweek en -dag vol, maar je moet er rekening mee houden dat er ook pauzes bij horen. Kies per dag een paar tijdstippen uit en bepaal hoelang jij op dat moment pauze mag nemen. En neem die pauzes dan ook echt. Niet achter je bureau maar aan een lunchtafel of buiten.

2. Time management is key

Houd voor jezelf bij hoelang je (ongeveer) ergens mee bezig mag zijn en gebruik bijvoorbeeld de wekker op je telefoon om de tijd bij te houden. Zo kun je tussentijdse deadlines voor jezelf stellen en heb je iets om naartoe te werken. Tip: werk 25 minuten hard door en neem dan een paar minuutjes afstand van je scherm. Dit zorgt ervoor dat je scherp blijft.

3. Verander van werkplek

Waarom zou je niet af en toe van plek veranderen? Tegenwoordig hebben we het geluk dat we bijna allemaal op een laptop werken en die kun je natuurlijk overal mee naartoe nemen. Gebruik je bureau thuis, ga naar het koffietentje om de hoek als je inspiratie nodig hebt of ga buiten zitten als het weer het toelaat. Je zult merken dat de nieuwe impulsen je stimuleren om meer af te krijgen.