10 dingen die je nog niet wist over hertogin Camilla

De huidige vrouw van prins Charles, hertogin van Cornwall, maakte veel dingen mee in haar leven. Van interessante hobby’s tot de invloed van haar huwelijken, deze tien dingen wist je waarschijnlijk nog niet over Camilla.

10 dingen die je nog niet wist over hertogin Camilla

1. Jongere jaren

In haar jongere jaren werkte Camilla als secretaresse voor verschillende films aan West End en werd ze later receptioniste bij het bedrijf Sibyl Colefax & John Fowler in Mayfair.

2. Hobby’s

Camilla was een gepassioneerde ruiter en deed veel aan paardensport. Naast paarden had ze ook een passie voor schilderen, vissen, tuinbouw en tuinieren.

3. Andrew Parker Bowles

Via Simon Parker Bowles, de jongere broer van Andrew Parker Bowles, leerde Camilla eind jaren 60 haar eerste man Andrew kennen. Na een jarenlange knipperlichtrelatie, kondigden Andrew en Camilla hun verloving in 1973 aan. Ze trouwden op 4 juli van dat jaar.

4. Royals op de bruiloft

De bruiloft van Camilla en Andrew werd beschouwd als grootste bruiloft van het jaar, met in totaal achthonderd aanwezige gasten. Ook waren er leden van het koningshuis aanwezig, zoals prinses Anne, koningin Elizabeth, The Queen Mother, en prinses Margaret.

5. Kinderen

Camilla en Andrew hebben samen twee kinderen; Tom en Laura. De twee zijn regelmatig aanwezig bij officiële gelegenheden van The Royal Family.

6. Scheiding

Na 21 jaar huwelijk besloten Camilla en Andrew om in december 1994 te scheiden. De reden? Ze woonden al jaren apart van elkaar. De scheiding werd afgerond in maart 1995.

7. Ontmoeting Charles

De eerste keer dat Charles en Camilla elkaar ontmoetten was rond 1971. Andrew Parker Bowles had zijn relatie toen opnieuw met Camilla beëindigd. Hoewel Charles en Camilla beiden tot dezelfde sociale kring behoorden en af en toe dezelfde evenementen bijwoonden, hadden ze elkaar nog nooit echt gesproken. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in het huis van hun vriendin Lucia Santa Cruz, die de twee aan elkaar voorstelden. De twee werden goede vrienden en begonnen later met daten. Toen ze een koppel werden, ontmoetten ze elkaar regelmatig bij polowedstrijden in Windsor Great Park, waar Charles vaak polo speelde.

Naarmate de relatie slechter ging, reisde Charles begin 1973 naar het buitenland om zich bij de koninklijke marine aan te sluiten, waarna de relatie eindigde. Toen Charles in 1973 hoorde over de verloving van Camilia en Andrew Parker Bowles schreef hij aan Lord Mountbatten: ‘Ik neem aan dat het gevoel van leegte uiteindelijk zal verdwijnen’, toch bleven de twee wel vrienden.

8. Diamond Ring

Jaren later kwamen de twee toch weer samen. In 2005 werd bekend gemaakt dat ze gingen trouwen. Charles gaf Camilla een diamanten ring, die oorspronkelijk van zijn grootmoeder, The Queen Mother, was.

9. Tweede bruiloft

De ouders van zowel Charles als Camilla waren niet aanwezig tijdens de bruiloft ceremonie. Camilla’s zoon en Charles’ zijn zoon, prins William, waren de getuigen tijdens de bruiloft.

10. Rang

Nadat ze hertogin was geworden, werd Camilla automatisch de op een na hoogste vrouw, na The Queen, in rangorde in het Verenigd Koninkrijk.