Dankzij dit drankje laat je sieraden weer stralen

Iedereen die zijn sieraden dagelijks draagt, weet dat ze van tijd tot tijd een schoonmaakbeurt nodig hebben om te blijven stralen. Er is alleen één probleem: men heeft geen zin (of tijd) om naar de juwelier te gaan en ze daar voor een wasbeurt achter te laten. En dat hoeft ook helemaal niet, volgens de juwelenontwerpster van niemand minder dan Queen Elizabeth.

Dankzij dit drankje laat je sieraden weer stralen

Schoonmaken diamanten

In het boek, The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe, geschreven door de persoonlijke (sieraden)ontwerpster van Queen Elizabeth, Angela Kelly, wordt dé tip voor het schoonmaken van diamanten vrijgegeven.

Gin

‘Een beetje gin en water zijn handig om diamanten een extra sprankeling te geven, vertel het gewoon niet aan de juwelier!’, schreef Kelly. Naast deze tip heeft ze nog een hele hoop andere reinigingsmethodes bedacht om de kostbare accessoires van koningin Elizabeth te laten stralen als nooit tevoren.

Sprankelend

‘Een druppel afwasmiddel en water zullen haarlakvlekken laten verdwijnen.’ Ondanks Kelly’s reinigingsmethodes worden de sieraden van de queen toch van tijd tot tijd gereinigd door professionele juweel-reinigers. ‘De juwelier van de koningin zal de stenen zo nodig een deep clean geven, dus voor mij is het gewoon een kwestie van een snelle schoonmaakronde en ze zijn weer sprankelend’, voegde Kelly toe.