Dit zijn dé vijf haartrends voor dit najaar

We geven je een flinke dosis inspiratie! 

haartrends

Hoewel de herfst wellicht nog ver weg líjkt, is het gezelligste seizoen van het jaar dichterbij dan je denkt. Dit is voor veel vrouwen het perfecte moment om ook een frisse wind door hun lokken te laten waaien. Ter inspiratie geven we je een lijstje van de vijf haartrends wat betreft komend najaar – samengesteld door professionele haarstylisten.

1. 'Lob' met middenscheiding

Cindy Marcus, professioneel haarstylist en hoofdredacteur van Latest Hairstyles, beschrijft de 'lob' – een lange bob – als een elegant, korter kapsel dat ergens tussen kin- en sleutelbeenlengte valt. Ze benadrukt dat het een uitstekende keuze is voor mensen die gewend zijn om lang haar te hebben, maar graag willen experimenteren met een kortere stijl.

Als voorbeeld noemt ze het kapsel waarmee actrice Margot Robbie tegenwoordig regelmatig ten tonele verschijnt. Volgens haar is de look razend populair, mede doordat je 'm zowel stijl als gekruld kunt dragen. Marcus voegt toe dat de lob met middenscheiding in het bijzonder geschikt is voor mensen met fijn haar, aangezien zij aan de hand van deze stijl meer volume in hun coupe kunnen creëeren.

2. Bixie

Ga jij liever voor een wat korter kapsel, maar heb je moeite met een keuze maken tussen een bob en een pixie cut? Vraag je kapper dan om een 'bixie'! Wat je dan krijgt is een stijlvolle mix tussen een bob en pixie cut, waar onder meer actrice Kristen Stewart helemaal fan van is.

"Het leuke aan een bixie is de veelzijdigheid ervan: je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk de lengte aanpassen en de look op een andere manier dragen. (...) De bixie is volledig aan te passen aan jouw voorkeur", aldus Krysta Guerrero, eigenaar van Base Salon Chicago.

Beeld: NL Beeld

3. Losse lob met curtain bangs

De lob gecombineerd met curtain bangs en een middenscheiding – zoals die Miranda Djerf hieronder rockt – is een stijl die om een of andere ​​reden elke herfst weer terugkomt, weet Ghanima Abdullah, haarexpert en schoonheidsspecialiste bij The Right Hairstyles, te melden. "Curtain bangs worden vaak ingezet om het gezicht te omlijsten en de persoon een jeugdige uitstraling te geven", legt ze uit. De stijl is makkelijk in onderhoud en staat volgens Abdullah goed bij het grootste deel van de haartypes.

4. '70s shag

"De shag staat bekend om zijn veelzijdigheid", zegt Gina Rivera, celebrity-haarstylist en oprichter van Phenix Salon Suites. Je kunt, zowel met kort als met lang haar, eindeloos variëren met deze haarstijl. "Daarnaast kan het toevoegen van een pony een frisse twist toevoegen aan dit kapsel", aldus Rivera.

Daarnaast merkt Abdullah op dat deze coupe je haar dikker laat lijken en dé manier kan zijn om dunner wordend haar weer volume te geven. Zo kun je met de '70s shag dunner wordend haar aan de voorkant van je hoofd uitstekend verbergen.

Beeld: NL Beeld

5. Italiaanse bob

Als je op zoek bent naar een haarstijl die je beste features accentueert en je lokken een flinke volumeboost geeft, probeer dan de Italiaanse bob. Dit kapsel tilt de traditionele bob naar een nieuw level en kun je herkennen aan de volle uiteinden die een luchtige, volumineuze look creëren. Het kapsel heeft een perfecte lengte, die het mogelijk maakt om de coupe op verschillende manieren te stylen. Zo is het bijvoorbeeld lang genoeg om ook eens omhoog te dragen.

Lauren Udoh, haarstylist en creatief directeur bij WigReports, meldt dat dit kapsel bij bijna elke gezichtsvorm en haartype goed staat. "Je kunt de lengte namelijk aanpassen om jouw kenmerken zo goed mogelijk uit te laten komen", merkt ze op. "Deze populaire bob is onderhoudsvriendelijk, zorgt voor volume bij de kruin, en heeft gestructureerde lagen die het gezicht mooi omlijsten", sluit Udoh af.

Alles in overleg

Niemand is hetzelfde en om het kapsel te vinden dat perfect bij jou en je haartype past, is het belangrijk om je gezichtsstructuur te analyseren. Rivera adviseert om dit samen met een professionele haarstylist te doen, zij weten immers het beste wat een bepaald kapsel doet voor jou. Daarnaast is het belangrijk om altijd te overleggen over hoe je je lokken het beste kunt onderhouden. Over het algemeen het advies om je haar elke vier tot zes weken bij te laten knippen.

Beauty
  • She Finds, Marie Claire USA
  • NL Beeld