Maak je look compleet: ontdek welke sieraden het beste bij je passen

Voor wie door de bomen het bos soms niet meer ziet! 

sieraden

Het kiezen tussen zilveren en gouden sieraden kan een lastig vraagstuk zijn voor velen. Sieraden zijn immers niet alleen accessoires, ze vormen ook een verlengstuk van je persoonlijkheid en stijl. Ze kunnen je outfit compleet maken, je uitstraling versterken en zelfs je zelfvertrouwen vergroten. Maar hoe bepaal je of zilver of goud beter bij je past? Het blijft een eeuwenlange discussie binnen de modewereld en verschilt uiteraard per persoon. Er zijn echter genoeg manieren om erachter te komen welk soort metaal het beste bij je staat. Dit artikel helpt je stap voor stap de juiste keuze te maken door naar je huidskleur, persoonlijke stijl, gelegenheden en voorkeuren te kijken.

Een natuurlijke gids: de kleur en ondertoon van je huid 

Een van de eerste dingen om naar te kijken bij het kiezen van sieraden is je huidskleur. Over het algemeen passen zilveren sieraden beter bij mensen met een koele ondertoon in hun huid. Vaak geeft dit meer een roze ondertoon af en koele ondertonen hebben vaak ook wat blauwe aders onder hun huid. Zilveren sieraden versterken de koelere tint en geven een frisse, heldere uitstraling. Aan de andere kant passen gouden sieraden meestal beter bij mensen met een warme ondertoon in hun huid, wat vaak gepaard gaat met groene aders. Goud benadrukt de warme tinten en kan een gloeiende, zonnige look geven. Kijk dus zelf naar je polsen en ontdek wat de kleuren van je aderen zijn. Je kunt ook een kleurenanalyse uitvoeren om erachter te komen of het warm of koel is.

Subtiel of sprankelend? 

Je persoonlijke stijl speelt uiteraard ook een cruciale rol bij het kiezen tussen zilveren en gouden sieraden. Hou je meer van minimalisme en word je helemaal gelukkig van moderne, trendy looks? Mensen die hier voorkeur aan geven neigen vaak meer naar zilver. Zilver geeft namelijk een frisse, verfijnde uitstraling en past goed bij een strakke, eigentijdse garderobe. Gouden daarentegen wordt meer geassocieerd met luxe, dramatische en minimalistische stijlen. Als je dus houdt van een glamoureuze, klassieke uitstraling met een beetje vintage elementen, dan is goud perfect. Denk ook aan de kleuren die je meestal draagt: koele tinten passen bij zilveren, terwijl warme en rijke tinten beter gaan met goud. Houd een paar zilveren en gouden oorbellen vast bij je outfit en bekijk het zelf!

Wanneer en waar? 

De soort gelegenheden waar je je sieraden draagt kan ook helpen om te bepalen welke metaal je moet kiezen. Zilveren sieraden zijn ietsje meer veelzijdig en passen bij zowel informele als formele gelegenheden. Ze zijn perfect voor dagelijks gebruik, tijdens casual uitstapjes met je vrienden of op het werk. Gouden sieraden worden vaker gereserveerd voor speciale gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan feestelijke evenementen zoals bruiloften, gala’s of netwerkevenementen. Ze stralen een zekere elegantie en grandeur uit wat zilver niet altijd heeft, waardoor het ideaal is voor zulke speciale momenten. Kijk dus altijd naar de gelegenheid en vraag jezelf af wat voor metaal het beste bij de sfeer past.

Mode
  • Adobe Stock