Verblijven in Tokyo? Kies dan voor één van deze unieke accommodaties middenin het hart van de stad

Met deze accommodaties maak jij jouw verblijf in het prachtige Tokyo nóg unieker.

accommodaties Tokyo

Tokyo is onbeschrijfelijk prachtig en divers; er is mega veel te zien. En culinair gezien? De spijzen, wijnen, theesoorten en bijzondere versnaperingen en bites zijn in één woord geweldig. Overal vind je uiteraard veel goede sushi restaurants, en zelfs de fastfood sushi is grandioos! En verder? In Japan heb je nog nooit zo intens de verbondenheid met de natuur gevoeld, zelfs in een drukke stad. En met duizenden plekken om te overnachten, is het best lastig om de beste plek te vinden. Of je nu een hotel of een ander type accommodatie zoekt. Via Booking.com tippen wij daarom vijf unieke plekken om te verblijven. En we testten er zelf ook eentje.

Royal Mandarin Oriental hotel

Collega hoofdredacteur Annelies Pijper verbleef een nachtje in het befaamde Royal Mandarin Oriental hotel. Het hotel is niets voor niets favoriet van grote sterren, bekende chefs én royals. Enkele redenen waarom dit hotel volgens haar je zorgvuldige vergaarde geld dubbel en dwars waard is, zijn:

Royal Mandarin Oriental Hotel wordt ook wel het mooiste hotel van Tokyo genoemd. Bij de entree op de begane grond verwacht je eigenlijk niet wat je te wachten staat. Maar bij binnenkomst ga je direct met de lift naar de 38ste verdieping, waar de centrale receptie en restaurants zich bevinden.

Op je chique Japans ingericht geïnspireerde kamer staat een prachtige Bonsai boom inclusief beschrijving van de soort en de leeftijd ervan. Zo bijzonder dat zo'n klein boompje zelfs ouder is dan haar gasten. Vanuit je kamer – de kamers van het Mandarin behoren tot de ruimste in Tokyo – heb je door de brede ramen ook prachtig uitzicht over de skyline van de stad. En wanneer de nacht valt en de lichten zichtbaar worden, draai jij je nog een keer lekker om in je zachte bed en zijdezachte pyjama voor een middagdutje om de jetlag te verslaan. Maar dat is nog niet alles. Ook kun je een zalig warm bad vol heerlijk schuim nemen mét uitzicht op deze miljoenen stad. Bij ontvangst staat je trouwens een prachtige fles Ruinart Blanc de Blancs champagne te wachten en staat er vers exotisch fruit voor je klaar. Dat is een fantastisch begin van je verblijf.

Tot rust komen in de spa en genieten van de lekkerste pizza's

Bijkomen van je lange, maar liefst veertien uur durende vlucht? Dat kan in de spa op de 37ste verdieping. Terwijl je voeten met waterstralen worden gemasseerd in het grandioos ruime bubbelbad kijk je uit over de skyline van Tokyo. En wanneer je heerlijk aan het ontspannen bent in de sauna heb je zicht op de mooiste iconische bouwwerken die Tokyo rijk is. Uit eten kan in een van de maar liefst negen restaurants die in de wolkenkrabber – waar het hotel zich bevindt – zijn gevestigd. Een speciale vermelding verdient Bar 38, dit is één van de kleinste pizzazaken van Japan met maar acht zitplaatsen. Pizza in Japan is hier nog beter dan in het authentieke Italië. Volgens vele sterrenchefs is dit zelfs de beste pizzabar van de wereld. Reserveren is een must gezien het beperkte aantal plekken.

Bar 38: de pizzabar met de lekkerste pizza's ter wereld.

Maar wil je eigenlijk niet je kamer uit, dan is de roomservice ook echt een aanrader. Het eten is niet alleen heerlijk, maar de presentatie is ook geweldig, waardoor het voelt alsof je kamer zelf het restaurant is geworden. Lekker privé en anoniem genieten, wat wil je nog meer?

Een hotel van wereldniveau

Ook het ontbijt is zeker een speciale vermelding waard. Of je nu voor een traditioneel of continentaal ontbijt kiest. En het uitzicht in de lobby op de design inrichting is prachtig. De zeer vriendelijke en behulpzame staf bij de receptie – die overigens uiteraard zeer goed Engels spreekt – helpt je vriendelijk bij het boeken van de leukste restaurants, en geeft veel tips over Tokyo om je verblijf memorabel te maken.

Genieten van het overheerlijke ontbijt in het hotel.

Handig is dat het hotel op slechts een half uurtje lopen van de chique wijk Ginza ligt, en de route ernaartoe gaat langs vele bekende warenhuizen en flagship stores van luxemerken. Window Shopping is hier oprecht een feestje. Het luxe 5-sterrenluxe Mandarin Oriental hotel ligt gelegen in de historische wijk Nihonbashi, het hart van Tokyo. Het is er een echte oase van rust en luxe, welke zorgen voor de juiste balans tijdens je verblijf in deze unieke stad. Een sterren behandeling is hier de regel in plaats van een uitzondering. De service is oprecht van wereldniveau. Kortom; onderga alle indrukken van Tokyo en kom daarna tot rust in je nieuwe favoriete hotel.

Het fijne aan Booking.com is dat ze niet alleen maar hotels aanbieden, maar ze beschikken over een groot scala aan accommodaties. Natuurlijk kan je er hotels boeken, maar bijvoorbeeld ook appartementen, B&B's of vacation accommodaties. Zo heb je genoeg keuze uit het ruime aanbod, waardoor er altijd wel wat voor jou tussen zit.

Elegance zocht samen met Booking.com naar enkele unieke accommodaties. Deze vier accommodaties zijn dan wel niet alleen maar hotels, maar je kunt er wél geweldig fijn overnachten en zijn zeker de moeite waard. Wij zetten ze dan ook voor je op een rijtje.

1. Ariya Tokyo – Private Townhouse

Deze prachtige vakantiewoning bevindt zich in hartje Tokyo. Ariya Tokyo ligt dan ook op een korte afstand van de befaamde Ruins of Takawana Okido Gate, de Dououji Temple en vijf minuten van Chabad Lubavitch of Japan Synagogue.

Maar dat is nog niet alles wat je kunt bezichtigen in de buurt van deze prachtige vakantiewoning. Zo liggen de Shinsei Temple en de Shogenji Temple op een steenworp afstand, en kun je verderop de Oishi Kuranosuke aanschouwen.

De vakantiewoning biedt gratis Wi-Fi, bevat airconditioning en heeft vele huishoudelijke voorzieningen zoals een broodrooster en koffiezetapparaat. Daarnaast kun je in Ariya Tokyo gebruikmaken van de roomservice, waardoor jouw verblijf in Tokyo nog meer in het teken staat van rust. De keuken bevat een koelkast en kookplaat, waardoor je zelf kan kokkerellen – en dat ook nog eens in het hart van de stad. Wil je even helemaal tot rust komen na een lange dag rondslenteren in de stad? Dompel jezelf dan heerlijk onder in de hot tub waar de vakantiewoning over beschikt. Een echte aanrader, als je het ons vraagt!

2. AET & o3 HOTEL

Een andere unieke accommodatie in Tokyo, is het AET & o3 HOTEL gelegen in een van de rustigere woonwijken van Tokyo. Het ligt maar liefst op vijf minuten loopafstand van het station van Oshiage en biedt heel veel gezelligheid. Een echte must see als je hier verblijft, is de Tokyo Skytree, die op maar een kleine zeven minuten lopen afstand ligt. Zeker een bezoekje waard, dus!

Het prachtige hotel is gebouwd in 2017, wat deze accommodatie nog vrij nieuw maakt. De appartementen zijn er rookvrij, en de gezamenlijke lounge beschikt over een bar én een restaurant – heerlijk voor als je nog eventjes wil borrelen na een lange dag in de stad. Ook heb je er een wasserij, kun je gebruik maken van de roomservice, is er een prachtig terras en kun je in de ochtend genieten van een heerlijk ontbijtje, zodat jij weer helemaal opgeladen bent voor een dag op ontdekkingstocht in Tokyo.

3. Aparthotel Imprest Stay Tokyo Kamata

De appartementen in het Imprest Stay Tokyo Kamata zijn, naast de bovenstaande accommodaties, ook een echte aanrader. Dit verblijf ligt op maar een kleine vijftien minuten lopen van de beroemde Omori Hachiman Shrine en twee kilometer van Uramori Inari Shrine. Maar dat zijn niet de enige twee Shrines die op een steenworp afstand van het aparthotel liggen. Zo ligt Miwa Itsukushima Shrine op 1,7 kilometer afstand en ligt Tokujo-ji Temple ligt zo'n 2,7 kilometer verderop.

Het aparthotel biedt daarnaast verschillende luxe voorzieningen. Zo is het voorzien van airconditioning, bevatten de appartementen volledig uitgeruste keukens mét eethoek, is er een flatscreen-tv aanwezig en hebben de appartementen een eigen badkamer met bidet, slippers en een haardroger. Ook is er een magnetron, koelkast, een kookplaat en een waterkoker aanwezig. Nóg een leuke extra: je kunt in het aparthotel gebruikmaken van fietsverhuur, waardoor jij Tokyo op een hele andere, maar unieke manier kunt ontdekken.

4. The Prince Park Tower Tokyo - Preferred Hotels & Resorts, LVX Collection

Last but not least, kun je voor een sterren behandeling gaan in The Prince Park Tower Tokyo. Het hotel torent boven het Shiba-park uit en bevindt zich vlakbij de Tokyo Tower. Daarnaast zijn er verschillende treinstations in de buurt, zodat jij alle kanten uit kan gaan tijdens je verblijf in Tokyo.

De kamers in het hotel beschikken allemaal over een zithoek en een flatscreen-tv. Gehuld in een heerlijke badjas kun je er genieten van het prachtige uitzicht op de stad. Daarnaast is er veel te beleven in het hotel. Zo kun je je vermaken op de bowlingbaan of zing een liedje mee met karaoke. Zoek je toch meer naar rust en ontspanning? Ook dat kan. Stap bijvoorbeeld heerlijk in de sauna of ga voor een ontspannende massage. Verder hebben sommige gasten toegang tot het fitnesscentrum, de spa met warmtebronnen, het binnenzwembad en de lounge op de 33e verdieping. Zo zie je maar weer, er is genoeg te doen!

Ook beschikt het hotel over een aantal overheerlijke restaurants. Zo zitten het Franse restaurant Brise Verte en de Stellar Garden Sky Lounge gevestigd in het hotel, dat je een prachtig panoramisch uitzicht geeft over de stad. Maar dat is nog lang niet alles! Het hotel heeft nog tien andere eet- en drinkgelegenheden. Genoeg om uit te proberen tijdens je verblijf in Tokyo!

Reizen
  • Adobe Stock