5 tekenen dat het tijd is voor een bezoekje aan de kapper

En nee, gespleten haarpunten zijn niet het enige teken.

Sommige mensen gaan het liefst om de week naar de kapper, terwijl anderen er soms maandenlang niet komen. Maar hoe weet je nou wanneer het weer tijd is om je lokken te laten knippen? Wij geven je een aantal signalen waar je op kunt letten.

1. Je hebt een korte coupe

Komt jouw kapsel niet tot je schouders? Dan betekent dit ook dat je vaker naar de kapper moet. “Mensen met kort haar moeten elke 4 weken langskomen om de shape van hun kapsel te behouden”, vertelt kapster Lauren Kunijo. “Kapsels zoals een bob worden heel precies rondom je hoofdvorm geknipt, dus als je hier te lang niks aan doet kan het er gek uit komen te zien.” Mensen met langer haar daarentegen, kunnen makkelijk 8 tot 10 weken wachten op een volgende knipbeurt, aldus Kunijo.

2. Je hebt last van hoofdpijn

Geloof het of niet, hoofdpijn en migraineaanvallen kunnen een teken zijn dat je een knipbeurt nodig hebt. Saloneigenaar en stylist Yvey Valcin legt uit: “Mensen met dik en veel haar moeten vaker naar de kapper, omdat het gewicht van hun haar kan zorgen voor hoofdpijn. Door het te knippen kunnen we laagjes creëren, waardoor het minder zwaar aanvoelt.” Good to know!

3. Je haar dunt uit aan de onderkant

Misschien heb je zelf niet eens echt door dat je last hebt van gespleten punten. Let daarom extra goed op wanneer je je haar in een vlecht doet. Merk je dat je vlecht naar de onderkant toe steeds dunner wordt? Dan is dat een teken dat je binnenkort weer naar de kapper moet. Gezonde lokken hebben namelijk zowel aan de onderkant als aan de bovenkant ongeveer dezelfde dikte.

4. Je haren borstelen is een opgave

“Beschadigd haar met gespleten punten raakt sneller in de knoop dan gezond haar”, aldus celebrity hairstylist Annagjid Taylor. “Merk je dat je er meer moeite mee hebt dan normaal om je haren te borstelen? Dan is de kans groot dat je wel weer een knipbeurt kunt gebruiken.” Zeker wanneer je merkt dat conditioners en andere producten geen effect hebben, is het tijd om naar de kapper te gaan.

5. De puntjes van je haar drogen sneller

Je haar hoort in principe gelijkmatig te drogen. Wanneer je merkt dat de puntjes van je haar binnen no-time droog zijn na een douchebeurt, is dat geen goed teken. Dat zit zo: als de uiteinden van je haar beschadigd raken, worden ze poreus en kunnen ze minder vocht vasthouden. Een bezoekje aan de kapper is dan de beste oplossing!

Bron: Huffpost | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws