Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het opvallendste modenieuws van deze week.

 

Pull&Bear opent deuren van grootste flagshipstore ter wereld in Rotterdam
De grootste Pull&Bear store van ruim 1.700m2 is een feit! Deze heropening introduceert het vernieuwde winkelconcept dat het merk weerspiegelt door de ontspannen en dynamische sfeer. Het interieur is licht en combineert witte texturen, metallic afwerkingen en lichtgevende elementen. Op elke verdieping zijn er twee bijzondere paskamers ingericht als contentruimte met optimale verlichting en spiegelopstellingen, ideaal voor het maken van video’s voor social media platforms. Waar je moet zijn? De Lijnbaan 132 in Rotterdam. Online alvast de collectie bekijken? Dat kan hier.

Het Nederlandse kinderkledingmerk Little Boomerang lanceert ‘Icons of the future’
Little Boomerang lanceert haar ‘icons of the future’. Een collectie voor kinderen van 0 tot 6 jaar, bestaande uit een selectie van unieke items die volledig zijn geupcycled van vintage herenoverhemden – in opvallende kleurcombinaties en iconische prints. Originele details zijn waar mogelijk intact gehouden: zo zijn de pijpen van de broek gemaakt van de mouwen en manchetten van een overhemd. Met deze nieuwe collectie wil Little Boomerang laten zien dat er nog enorm veel potentie zit in afgedankte kleding. En mensen inspireren om waarde te zien in dat wat er al is. Tussen 11 en 25 maart 2024 shop je de items in de pop-up shop op de Berenstraat 24 in Amsterdam.
Daarna online via littleboomerang.nl.

PrimaDonna creëert real-life lingeriepaspoppen
Vrouwen met verschillende maten en vormen presenteren de collecties en vanaf nu hebben ook de paspoppen een representatief silhouet. Via metingen met hun eigen 3D-spiegels en een fotogrammetrische set-up in het innovatielab mocht PrimaDonna de voorbije jaren anonieme pasmaten verzamelen van duizenden vrouwen met realistische maten en diverse lichaamsvormen. De nieuwe gepatenteerde paspoppen van PrimaDonna hebben bh-maat 80E en worden 3D-geprint in drie verschillende huidtinten. Daarnaast zijn ze te zien in de onafhankelijke lingerieboetieks in de Benelux, Duitsland en daarbuiten. Shoppen? Dat kan hier.

ARMEDANGELS introduceert Summer 2024 collection
Deze zomer staat volledig in het teken van tijdloze stukken die individueel kunnen worden gestyled voor verschillende gelegenheden: van chic tot casual, voor tijdens werk, een feest of koffie met je bestie.De collectie bevat zomerse stoffen die gekenmerkt worden door de texturen en luchtige eigenschappen, zoals linnen, geruite seersucker, geruite Vichy-stoffen en lichtgewicht katoen. Deze stoffen gaan naadloos samen met een fris en vrolijk kleurenpalet dat past bij de kern van de nieuwe collectie. Je shopt de collectie hier.

UNIQLO lanceert tweede collectie met Clare Waight Keller
Internationale kledingretailer UNIQLO heeft de lancering aangekondigd van de lentecollectie 2024 voor UNIQLO : C, een dameslijn van de beroemde Britse modeontwerpster Clare Waight Keller, bekend om haar verfijnde, elegante collecties. De nieuwste lijn is licht, comfortabel en bruist van frisse energie als aanvulling op het dagelijks leven. De stukken zijn uitgebracht in levendige tinten klaproosrood, zachtroze, aquablauw en legergroen, in functionele en mooie vormen die ons uitnodigen naar een nieuw seizoen. Je shopt de collectie hier.

Another-Label gaat samenwerking aan met MUD Jeans
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Another-Label, en dus was het een logische keuze om de handen ineen te slaan met MUD Jeans. Hét denimmerk dat sinds 2013 pionier is op het gebied van de circulaire economie. Alle MUD Jeans items bestaan op dit moment voor 40% uit post-consumer denim en biologisch (milieuvriendelijk) katoen. De collectie bestaat uit vijf denim styles, en zijn beschikbaar in twee kleuren: Off-white & light blue. De selectie is een doorvertaling van de key styles van Another-Label. Deze populaire designs, zoals een jumpsuit, het gilet en een cropped denim jacket met korte mouwen, keren elke collectie terug. De collectie is hier verkrijgbaar.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws