Welke bh draag ik onder een strapless jurk?

De zomermaanden komen langzaam weer dichterbij. We kunnen niet wachten tot we weer al die mooie zomerse jurkjes kunnen dragen. Toch is er elk jaar weer één probleem: welke bh draag je hier eigenlijk onder? En dan vooral onder een strapless jurk? Dat elegante blote schouder effect verdwijnt natuurlijk volledig als de bandjes van je bh zichtbaar worden. Helemaal zonder vind je misschien ook spannend. Kortom, dat is elk jaar weer een enorm dilemma.

Herken je dit? Dan is het goed om je voor het komende jaar alvast goed voor te bereiden. De juiste lingerie doet namelijk wonderen voor je complete outfit. Met behulp van de volgende tips vind je eenvoudig de perfecte bh voor elke strapless jurk of top.

Kies voor een kwalitatieve strapless bh

Allereerst is het belangrijk dat je voor een strapless bh kiest. Dit is simpelweg onmisbaar. Je wil gewoon niet dat er bandjes zichtbaar zijn die het speelse effect van de jurk of de top verstoren. Maar bij strapless is het wel belangrijk om echt voor kwaliteit te kiezen. Dat is normaal gesproken al van belang bij het kiezen van een bh, maar bij strapless al helemaal. Je wil niet dat de bh steeds afzakt of onvoldoende ondersteuning biedt. Een strapless bh zonder beugel kan prima ondersteuning bieden, maar dan moet het wel echt de juiste maat zijn. Zorg er daarom voor dat je je borsten goed opmeet voordat je deze bh bestelt. Koop je de bh in de winkel? Laat je dan adviseren door het personeel. Goede kwaliteit en de juiste maat doen wonderen.

Kies de juiste maat

Als je een strapless bh draagt, is het echt heel belangrijk om de juiste maat te kiezen. Helaas blijkt dat in de praktijk de meeste vrouwen een verkeerde maat bh dragen. Dit komt vaak doordat de maat gegokt wordt en de borsten niet eerst worden opgemeten of dat jarenlang voor dezelfde maat wordt gekozen, terwijl de borsten constant kunnen veranderen. Daarom is het belangrijk om je borsten eerst zelf goed op te meten. Online vind je handige tips voor het opmeten van je borsten, zodat je zeker weet dat je dit op de juiste manier doet. Eventueel kun je hier ook naar vragen in een speciaalzaak. Zo valt de bh niet alleen mooier, maar weet je ook zeker dat je borsten mooi tot hun recht komen in je je outfit.

Is een bh absoluut noodzakelijk?

Vraag jezelf ook af of een bh absoluut noodzakelijk is. Als je een niet al te grote borstpartij hebt, is het misschien niet nodig om een bh te dragen. Zeker niet als de jurk of de top zelf al voldoende steun bieden. Wanneer de stof ook iets dikker is, hoef je ook zeker niet bang te zijn dat je tepels duidelijk zichtbaar zullen zijn. Dit is echt een kwestie van proberen.

Heb je grotere borsten? Dan raden we toch aan om een bh te dragen. Dat is simpelweg noodzakelijk om voldoende steun te bieden. Zo voorkom je ongemak en pijnklachten.

Beeld: casper somia via Pexels

Laatste nieuws