3 Highlights van Milan Fashion Week

We blikken terug op drie bijzondere momenten

Milan Fashion Week is a wrap. We blikken terug op drie bijzondere momenten tijdens deze Fashion Week.

Furla presenteert nieuwe it-bag

Tijdens het Furla event op Milaan Fashion Week waren vijf heel bijzondere gasten aanwezig: de nieuwe Furla Nuvola handtassen. Genodigden konden deze parels voor het eerst bewonderen in het voormalige Rimessa dei Fiori in Brera. In deze gloednieuwe lijn zitten twee hobo bags in wit en greige, twee crossbody bags in wit en lichtblauw en een bucket bag in knalroze. De Nuvola tassen zijn een perfect voorbeeld van de nieuwe esthetiek van het merk: licht, chique en tijdloos. De tassen stralen kalmte en vrijheid uit.

De naam Nuvola komt niet zomaar uit de lucht vallen: het betekent ‘Wolk’ in het Italiaans en verwijst naar het ultra lichte en zachte leder waaruit de tassen zijn gemaakt, waardoor ze zich aanpassen aan de bewegingen van het lichaam. En mooi zijn ze zeker!

Nieuw modemerk van Nederlandse bodem: Teder

Teder, het nieuwe merk van ontwerpster Tosca Soraya Otten, lanceerde tijdens Milaan Fashion Week met de herfst/winter 2024 collectie. De relatie tussen kleding en hoe we ons voelen, is wat Tosca heeft gedreven tot de ontwikkeling van Teder. Ze maakt bewuste ontwerp keuzes om kleding te ontwerpen die niet alleen flatterend is voor je lichaam, maar ook voor je mindset.

Hoeveel impact een look kan hebben op ons zelfbeeld, wordt volgens de ontwerpster namelijk flink onderschat. Daarom zou kleding anno 2024 volgens haar ook mentaal functioneel moeten zijn. Dus geen items die op bepaalde plekken knellen en het gevoel geven dat er iets niet klopt aan je postuur of naden over de buik die weinig rekening houden met rondingen. Daarom zijn bij Teder de mouwen in eigenwijze vormen gegoten, zitten de naden vaak op ongewone plekken omdat de stof bij rondingen van nature al mooi valt en zorgen de pasvormen ervoor dat je je vooral heel vrij voelt.

De collectie bevat 5 maten, die te dragen zijn van 2XS tot 2XL. Dit komt doordat de items oversized te dragen zijn, maar ook mooi zijn wanneer deze een tikje meer aansluiten. Verder zijn er invloeden te vinden vanuit Japanse hoek, zoals de haori, en vanuit Chinese hoek zoals de ‘water sleeves’. Maar ook referenties uit klassieke (Westerse) herenkleding. Hiermee laat Tosca zien dat de betekenis van wat ‘mooi’ is net zo divers is als de variatie aan mensen in de wereld.

Twinset opende Milan Fashion Week met eerste show ooit

Twinset trapte op dinsdag Milan Fashion Week af met een een catwalk show, voordat op woensdag de shows van grote modehuizen van start gingen. Het was de eerste show ooit in de 35 jaar dat ze bestaan. Voor de gelegenheid deed het merk een beroep op de topmodellen die de afgelopen 35 jaar in hun campagnes te zien waren, van het Russische model Natasha Poly tot het Amerikaanse model en actrice Amber Valletta. Sienna Miller, die sinds afgelopen zomer ambassadeur van het label is, was niet aanwezig. Ze is onlangs bevallen.

De looks waren een combinatie van romantic bohemian en rock ’n roll. Denk: lange geplooide jurken gecombineerd met motorlaarzen, tops met schattige kraagjes gecombineerd met leren broeken en satijnen jurken gecombineerd met stoere riemen. Lara Davies, de creatief director die in 2018 het stokje overnam van Simona Barbieri, koos voor een klassiek, neutraal palet met hier en daar een knalkleur. Hysterische prints werden uit de collectie verbannen en hebben plaats gemaakt voor monochrome silhouetten.

Twinset hoopt met de show meer zichtbaarheid te creëren en is van plan om dit avontuur op de catwalk voort te zetten. Tot volgende keer!

Next up…

…Paris Fashion week! Na Milaan staat Parijs deze week in het teken van mode. Fashionliefhebbers van over heel Europa zijn in de Franse hoofdstad te vinden om de nieuwe collecties te aanschouwen. Het is na New York Fashion Week, London Fashion Week en Milaan Fashion Week de laatste fashion week van het seizoen.

Op het programma staan onder andere shows van Christian Dior, Saint Laurent, The Row, Acne Studios, Chloé, Loewe en nog veel meer.

Beeld: Furla, Teder, NL Beeld

Laatste nieuws