Kamerplanten voor Beginners: groen in huis zonder gedoe

Wie droomt er nu niet van een Urban Jungle in eigen huis, een frisse tropische look het hele jaar door. Dat kamerplanten goed voor je gezondheid en humeur zijn is algemeen bekend. Dit komt omdat de meeste kamerplanten hoge luchtzuiverende kwaliteiten hebben, dit houdt in dat de bladeren van kamerplanten slechte stofdeeltjes in de lucht omzetten in schone zuurstof.

En dat niet alleen, kamerplanten zorgen er ook voor dat de luchtvochtigheid binnenshuis verbetert. Dit is ontzettend goed voor de luchtkwaliteit in jouw woonruimtes en kan er voor zorgen dat jij een betere nachtrust krijgt en vol goede moed op staat. Daarnaast heeft de frisse groenheid van kamerplanten een positief effect op je humeur en kunnen ze zelfs je productiviteit, concentratie en creativiteit verbeteren, ideaal dus als je graag thuis productief bent!

Gemakkelijk groen

Maar niet iedereen heeft groene vingers of tijd en zin om elke dag voor een of meerdere kamerplanten te zorgen. Geen zorgen, er zijn ontzettend veel verschillende kamerplanten die ontzettend gemakkelijk in de verzorging zijn. En dat niet alleen, bij de online plantenwinkel PLNTS kun jij met één klik jouw favoriete kamerplanten uitkiezen en thuis laten bezorgen.

De website van PLNTS is ontzettend handig, aangezien je planten kunt zoeken gebaseerd op jouw wensen, of je nu op zoek bent naar stekjes, grote kamerplanten, hangplanten en zelfs diervriendelijke planten – wel zo fijn voor jouw geliefde viervoeters in huis. Maar welke planten passen nu het beste bij jou? Wij hebben een paar gemakkelijke kamerplanten voor je op een rijtje gezet:

Monstera

De naam zegt het al, deze tropische plant kan ontzettend groot worden en is ideaal als een echte eyecatcher of opvuller voor die lege hoek in je woon- of slaapkamer. Ze staat ook wel bekend als de gatenplant, vanwege haar unieke grote groene bladeren met gaten er in. Ze heeft ontzettend hoge luchtzuiverende kwaliteiten vanwege haar grote bladeren en komt voor in verschillende formaten en kleuren, van frisgroen tot groene en witte bladeren en de grootste variant kan tot wel 130 – 170 hoog worden.

Deze mooie plant staat het liefst op een halfschaduw plek, maar een beetje extra zon zorgt ervoor dat de bladeren uitstekend groeien. Verder is ze erg makkelijk in de verzorging, nog een reden waarom de Monstera familie uit Midden- en Zuid Amerika zo populair is.

Philodendron

De Philodendron is een van de populairste kamerplanten van PLNTS en dit komt vanwege haar unieke uiterlijk en haar ruime aanbod aan verschillende kleuren en maten. Net zoals de Monstera is de Philodendron familie ontzettend gemakkelijk in de verzorging en heeft hoge luchtzuiverende kwaliteiten. Er zijn wel zo’n 500 Philodendronvarianten verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils.

Wat de Philodendron zo uniek maakt, is dat sommige varianten de meest bont gekleurde bladeren hebben, zoals licht roze, licht- tot donkergroen, wit en zelfs rood en paars tinten. Ga bijvoorbeeld voor de Philodendron Scandens, ofwel Sweetheart Plant, die zowel kan klimmen (met een klimstok als ondersteuning) en hangen, ideaal als je niet veel ruimte op de vloer hebt voor verschillende plantenpotten. Of ga voor de unieke Philodendron Prince of Orange, de plant die in de loop der tijd van kleur verandert van lichtgeel naar een koperkleur en uiteindelijk donkergroen.

Calathea

De Calathea, ofwel pauwenplant, is ook een ontzettend populaire kamerplant vanwege haar unieke ‘bewegende’ bladeren, kleuren en ze is ook nog eens diervriendelijk. Net zoals de Monstera en Philodendron heeft de Calathea hoge luchtzuiverende kwaliteiten en is ontzettend gemakkelijk in de verzorging. Deze tropische beauty komt in alle soorten, maten en unieke bladpatronen.

De Calathea wordt pauwenplant genoemd vanwege haar unieke bladeren, maar je kent haar ook als de levende plant aangezien haar bladeren ‘s avonds opkrullen om ‘s ochtends weer helemaal open te gaan – en als je heel goed luistert kun je dit zelfs horen! Ga voor een unieke Calathea Makoyana waarvan de steel en bladeren een ontzettend mooie paarse kleur hebben. Daarnaast lijken de bladeren op pauwenveren.

Hou jij van groots, dan is de Calathea Orbifolia de juiste plant voor jou, bekend om haar grootse volle bladeren die tot wel 30 centimeter breed kunnen worden en ze komt ook nog eens voor in allerlei verschillende kleuren, zoals roze, lichtgroenen en zelfs zilvere tinten!

Met een of meerdere van de bovenstaande kamerplanten tover jij jouw woning om tot een groene oase zonder gedoe. Elke variant is gemakkelijk in onderhoud en bij PLNTS kies je de juiste kamerplant die bij jouw interieurstijl past gemakkelijk online.

Foto door Huy Phan via Pexels

Laatste nieuws