De mooiste red carpet looks van de Golden Globes 2024

De ene jurk is nog mooier dan de andere.

Vannacht was de uitreiking van de Golden Globes 2024. En dat betekent altijd genieten van alle pracht en praal die Hollywood te bieden heeft. Dit waren de mooiste looks van de avond.

Glitter & roze

Dit jaar draaide absoluut om glitterjurken. Emma Stone verscheen in een prachtige metallic creatie van haar go-to designer Nicholas Ghesquire van Louis Vuitton. Taylor Swift verscheen in een gifgroene jurk vol pailletten van Gucci. En fashion fluent als altijd verscheen Natalie Portman in een Dior Haute Couture jurk met vierkante halslijn en glimmende en gekleurde pailletten op de rode loper.

Ook om de kleur roze konden we niet heen. Barbie-actrice Margot Robbie droeg een Armani-jurk geïnspireerd op, jawel, de 1977 SuperStar Barbie. En met een go big or go home-instelling verscheen Jennifer Lopez in een Nicole + Felicia couturejurk met dramatische off the shoulder rozenmouwen.

Benieuwd naar alle looks? Kijk mee!

Winnaars

Het zal geen verrassing zijn dat de films Barbie en Oppenheimer de grootste kanshebbers van de avond waren. Uiteindelijk werd Oppenheimer, een film over de geestelijk vader van de atoombom, de grote winnaar! Hoofdrolspeler Cillian Murphy ging er met een Golden Globe voor beste mannelijke acteur in een dramafilm vandoor. Collega Robert Downey jr. nam het beeldje voor beste ondersteunende acteur mee naar huis. Ook Christopher Nolan, de regisseur van de film, kreeg een prijs: die voor beste regisseur.

De film Barbie ging ook niet zonder prijzen naar huis. Zij kregen de Golden Globe voor best aan de kassa presterende film. Bovendien viel de film van Greta Gerwig in de prijzen voor het lied What Was I Made For van Billie Eilish. Hoofdrolspeelster Margot Robbie zag het beeldje voor beste actrice in een komedie aan zich voorbij gaan. Die ging naar Emma Stone voor haar rol in Poor Things.

Ook Succession viel goed in de prijzen. Van de tv-serie werd al verwacht dat het meerdere awards in de wacht ging slepen. Die gingen gisteravond dan ook naar Sarah Snook (beste actrice in een dramaserie) Kieran Culkin (beste acteur in een dramaserie) en Matthew MayFadyen (beste mannelijke bijrol in een serie) en de serie zelf werd ook nog uitgeroepen tot beste dramaserie.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws