Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Ram

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2023, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2023 voor Ram (21 maart t/m 20 april) in petto had.

Het jaar van de Ram

2023 kan de nodige verwarring met zich meebrengen. De voorgaande jaren kun je een sterke ontwikkeling hebben doorgemaakt op het gebied van spiritualiteit en ervaarde je een gevoel van liefde en empathie, het verlangen je steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. Neptunus in Vissen gaf jou een fijne besnaring waardoor jij je kon afstemmen op dit soort emoties. Daarin was je soms ook iets te dromerig, iets te goedgelovig.

Vanaf 7 maart staat de planeet Saturnus in Vissen. Die kan je met één ruk terugbrengen op aarde. Wellicht gebeurt er iets kleins waardoor je opeens alles in twijfel gaat trekken. Misschien is het een algemeen gevoel van onbehagen. Heeft het wel zin wat ik doe? Is er een hoger doel, bestaat er zoiets als universele liefde, verbondenheid, een goddelijke energie?

Er kunnen momenten komen waarin de teleurstelling toeslaat. Je zult momenten van twijfel en ongeloof ervaren. Dan kun je de neiging hebben om je af te sluiten van de rest van de wereld, om het geloof in de mensheid op te geven. Probeer deze periode te zien als een queeste, een test. Als je die met goed gevolg aflegt, wacht aan het einde van de tunnel geloof en vertrouwen dat je diep vanbinnen terugvindt. Dat helpt je om de spirituele en de materiële aspecten beter met elkaar te verbinden en in balans te brengen. Zo krijgen mooie dromen handen en voeten.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Jiating Liu via Inkling Illustrations

Laatste nieuws