Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Steenbok

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Steenbok (23 december t/m 20 januari) in petto had.

Het jaar van de Steenbok

Dit jaar vindt een kleine doorbraak plaats. Eindelijk kun je even voelen hoe het is om niet langer aan de hand van Pluto te lopen. Deze transformerende en intense planeet heeft meer dan tien jaar in het teken Steenbok doorgebracht en verhuist van 24 maart tot 10 juni tijdelijk naar Waterman. Om het jaar erna definitief te verdwijnen naar Waterman. Het zullen leerzame en heftige jaren zijn geweest. Jaren om nooit te vergeten, waarin je kennis hebt kunnen maken met je eigen schaduw en met die van andere mensen. Misschien heb je je niet vaak zo machteloos gevoeld om vervolgens te ontdekken hoe sterk je bent als je los durfde te laten.

Er zijn mensen voorbijgekomen die je leven op zijn kop hebben gezet, je hebt afscheid moeten nemen van wat je dierbaar was, er is je werkelijk geen emotie bespaard gebleven. Nu ken jij elke donkere uithoek van je ziel en is het tijd om aan de slag te gaan met je nieuw verworven inzichten en kwaliteiten. Chiron en Jupiter in Ram helpen je (vooral tot 16 mei) om emotioneel te herstellen van alles wat er is gepasseerd. Om jezelf lief te hebben en te vergeven voor de foute keuzes die je ongetwijfeld hebt gemaakt. Het is tijd om aardig te zijn voor jezelf en jezelf niet langer streng toe te spreken, maar alles te omarmen inclusief het mooie en het moeilijke.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Jiating Liu via Inkling Illustrations

Laatste nieuws