Deze high end merken heropenen hun winkels in Amsterdam

Lucky us!

Leuk nieuws voor alle Louis Vuitton-liefhebbers: het high end merk onthult namelijk een nieuw ontworpen winkel in Amsterdam. Enne, dat is niet zomaar een nieuw pand. Louis Vuitton heropent namelijk de historische vestiging in de Pieter Cornelisz Hooftstraat in Amsterdam. Het pand is een eerbetoon aan de expertise en het Nederlandse erfgoed van het huis. Maar dat is niet de enige winkel die heropent in Amsterdam, ook Tiffany & Co heropent haar boetiek in onze hoofdstad.

Heropening winkel

Als we teruggaan naar de 00’s, opende Louis Vuitton zijn eerste Nederlandse winkel in de P.C. Hooftstraat. En hoewel deze locatie an sich al erg iconisch is voor het high end merk, vormde dit ook meteen het begin van de relatie van het merk met Nederland. Echter, was de winkel zo’n groot succes, dat de lijn werd doorgetrokken in 2021, met een opening van een nabijgelegen tijdelijke winkel.

En waar het twee jaar geleden nog ’tijdelijk’ was, is het pand na vier jaar verbouwen uitgerold tot een definitieve vestiging. De winkel opent opnieuw haar deuren, met een nieuwe gevel die een eerbetoon brengt aan het architecturale erfgoed van het gebouw. Het oude pand bevat nog steeds zijn originele ankers en nodigt door de opvallende omlijstingen de bezoekers uit om een kijkje te nemen in de nieuwe ruimte van het huis.

Ruim assortiment

Met zo’n historische heropening, hoort natuurlijk ook iets uitblinkends. Precies daarom biedt de winkel voor het eerst het volledige productassortiment van het huis in Nederland. Dit assortiment is verdeeld over drie verdiepingen, waaronder ready-to-wear, lederwaren, schoenen, parfums en accessoires voor dames en heren. Maar dat is niet het enige. Ook verkoopt de nieuwe winkel uitzonderlijke items en limited editions én is er een selectie beschikbaar van de Capucines, de iconische handtas van het Maison, in verschillende leersoorten en kleuren.

Daarnaast is ook de SS24 Precollection voor heren te zien in de nieuwe winkel. De exclusieve outerwear van deze collectie kenmerkt zich door een diepe blauwtint die is geïnspireerd op de eterische kleuren van het noorderlicht. Opnieuw vormgegeven varsity jackets met shearing-details en een minimalistische avondblouson met glanzende parelmoeren studs worden gecombineerd met onmisbare seizoensitems. De flamboyante oranje LV-sneaker, versierd met tientallen zwarte studs, is exclusief te zien in de Louis Vuitton winkel in Amsterdam.

Heropening Tiffany & Co

Naast Louis Vuitton, heropende Tiffany & Co recent ook haar pand in de Bijenkorf Amsterdam. Het merk staat natuurlijk bekend om de tijdloze schoonheid van haar verfijnde sieraden, die voortkomen uit overtreffend vakmanschap.

Nóg leuker: zowel dames als heren kunnen bij de Bijenkorf hun hart ophalen aan de mooie creaties van het merk: van Tiffany & Co ringen met diamanten, tot prachtige kettingen met parels en armbanden met schakels. Zeker een bezoekje waard, dus!

Bron & beeld: Louis Vuitton, Tiffany & Co

Laatste nieuws