Wil je weten: hét best bewaarde skincare geheim van Hollywood is dit merk

Bijna alle sterren in Hollywood gebruiken hetzelfde beautymerk!

Hollywoodsterren zien er altijd uit om door een ringetje te halen. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de geheimen achter een Hollywood-waardig huidje. Gebruiken celebs rijkelijk dure serums en moisturizers of brengen ze zo nu en dan een bezoekje aan een botox kliniek? Hun grote geheim om de huid glossy en gezond te houden is een skincare merk die wonderen kan verrichten voor je huid. Wij vertellen je meer.

Verbluffende resultaten

Van Kim Kardashian tot Jennifer Lopez en van Victoria Beckham tot Naomi Campbell: bijna alle Hollywoodsterren zweren bij Biologique Recherche (kortweg B.R.). Dit Franse merk gelooft niet in influencerdeals of grote campagnes. De verbluffende resultaten van hun producten zijn immers hun uithangbord. Onder celebs blijkt dat inderdaad te kloppen, want alle sterren kennen het. Biologique is dan ook 'maar' een klein Frans familiebedrijfje, dat toevallig wél steengoede verzorgingsproducten verkoopt.

Hoe het komt dat de producten zo goed zijn? Er wordt gebruik gemaakt van planten-, biomarine- en biotechnologische extracten in zeer hoge concentraties - meer dan 20% in de meeste producten. Het gebruik van synthetische geurstoffen wordt uitgesloten, om de integriteit van de formules te bewaren en eventuele negatieve reacties te vermijden. Ook wordt de oorspronkelijke structuur van de actieve bestanddelen zo veel mogelijk behouden, door maximaal gebruik te maken van koude verwerking in de formules.

Uiterst persoonlijke aanpak

B.R. werd ongeveer een halve eeuw geleden opgericht door een Franse dokter, een fysioloog en een bioloog. Het doel? Professionele producten creëren, gebaseerd op wetenschappelijke formules die de huid drastisch kunnen verbeteren. De founders stellen dat elke huid uniek is en dat een uiterst persoonlijke aanpak daarbij noodzakelijk is. Om die reden telt de productlijn meer dan vijftig (!) producten, die elk gericht zijn op een specifiek probleem of bepaalde huidconditie. De lotions, cleansers, maskers en serums zijn erop gericht je de best mogelijke huid te geven.

P50 lotion

De P50 lotion is zonder twijfel het populairste product van Biologique Recherche. Deze lotion wordt zelfs 'life changing' genoemd. Maar wat maakt dit product zo geliefd? Eigenlijk heeft de P50 lotion meer de textuur van een toner. Het is een exfoliant bestaande uit een hele rits actieve bestanddelen, die wordt gemixt volgens de geheime formule van B.R. Er zijn meerdere versies van deze lotion op de markt, in de VS zijn er twee varianten en bij ons vijf. Afhankelijk van welke versie je hebt, bevat het product BHA, AHA en PHA, oftewel melkzuur, appelzuur, citroenzuur, salicylzuur en gluconolacton. Deze pittige cocktail aan ingrediënten werkt als een chemische peeling, waardoor de huid herstelt en vernieuwt. In vijftig dagen (what's in the name) heb je een stralende, egale en frisse huid als resultaat!

De P50 lotion. (Beeld: Biologique Recherche)

Je brengt de P50 lotion aan na het reinigen en voor het hydrateren van de huid. Kleine sidenote bij dit geliefde product is de geur. Helaas ruikt het product niet naar bloemetjes, maar eerder naar een zure melkfabriek. Dat komt omdat de formule ongeparfumeerd is. Ook kan je gezicht tintelen of zelfs prikken wanneer je het aanbrengt. No worries, want het wijst er slechts op dat de PH-waarde van je huid ongebalanceerd is. Na een paar weken smeren is je huid weer in balance en verdwijnt dit gevoel.

Zelf proberen

Wil je dit merk dat zo geliefd is in Hollywood zelf eens proberen? In Nederland zijn de producten en behandelingen op slechts drie plekken verkrijgbaar, namelijk in Haarlem, Amsterdam en Den Haag.

Je kunt je gezicht laten behandelen of een scan laten maken van je huid, waardoor je precies weet welke producten het beste voor je zijn. Als we de sterren moeten geloven, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan een van deze steden!

Bron: ELLE, Insider, Biologique Recherche | Beeld: NL Beeld