Weekend royaal genieten? Het ouderlijk huis van prinses Diana staat te huur

Iemand een weekendje weg?

Nu The Crown weer is begonnen, waant menigeen zich in het interessante leven van prinses Diana en prins Charles. Ben je na het bingen van The Crown nou benieuwd geworden naar een van de rustieke optrekjes van de royals? Dan is dit misschien wel je kans, want huis waar prinses Diana opgroeide is sinds kort namelijk te huur.

Ouderlijk huis

Heel leuk nieuws voor royal fans. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om in het ouderlijk huis van prinses Diana te verblijven. Charles Spencer, de broer van Diana, heeft het monumentale Althorp House in Northamptonshire, waar plek is voor maar liefs 54 personen, namelijk op een chique Airbnb-achtige website gezet.

Het pand biedt gasten volgens Elysian Estates ‘een ongeëvenaard niveau van service, privacy en luxe’. Wat je moet neerleggen voor een nachtje in het huis waar Diana opgroeide? Dat kunnen we helaas niet delen. Prijzen zijn namelijk alleen op aanvraag beschikbaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Althorp House (@althorphouse)

26 slaapkamers

Diana groeide natuurlijk niet op in een rijtjeshuis. Althorp House is een enorm pand, waar je met een complete familie naartoe kunt. Er zijn namelijk 26 slaapkamers beschikbaar, zo valt op de website te lezen. Ook is er een bibliotheek en conciërgeservice aanwezig. Volgens de advertentie is het pand ‘een van de meest spectaculaire, luxueuze en exclusieve locaties in Groot-Brittannië’.

De begraafplaats van de koninklijke familie, die zich op het uitgestrekte terrein van het pand bevindt, is echter niet toegankelijk voor gasten die het pand huren.

Privacy, luxe en een huiselijke sfeer

“Althorp biedt ongeëvenaarde niveaus van service, privacy en luxe. Toch behoudt het de gastvrije en huiselijke sfeer die Althorp zo speciaal maakt”, luidt de omschrijving verder. “Loop in de voetsporen van koningen en koninginnen, feest of vier feest in een spectaculaire omgeving, verwonder je over het gevoel voor geschiedenis en kunstwerken en slaap in pure luxe.”

Charles voegt eraan toe dat een verblijf in het huis betekent dat je ‘onderdeel wordt van de geschiedenis van dit prachtige pand’, dat volgens het bedrijf al sinds 1508 ‘discrete maar spectaculaire gastvrijheid’ biedt aan gasten. En wie wil dat nou niet?

Charles Spencer

Charles ‘Earl’ Spencer erfde de familiezetel van het landgoed Althorp bij de dood van zijn vader in 1992 en woont daar met zijn derde vrouw, Karen, en hun dochter Lady Charlotte. De overleden prinses werd in 1997 begraven in haar ouderlijk huis Althorp House, op het eiland midden in het Round Oval Lake. Het eiland ligt in het centrum van het 500 jaar oude voorouderlijke landgoed van de familie Spencer, dat zich uitstrekt over 13.000 hectare rondom het ommuurde park van 500 hectare. Na de dood van Diana werden 36 eikenbomen geplant om elk jaar van haar leven te markeren, samen met honderden witte waterlelies en rozen.

Bron: Daily Mail, NSMBL, Beau Monde | Beeld: NL Beeld / Wenn

Laatste nieuws