Gwyneth Paltrow over ouder worden: ‘Gezond blijven kost gewoon nu wat meer moeite’

Maar de actrice doet het met alle liefde.

Actrice Gwyneth Paltrow heeft net de 51 aangetikt, maar ziet er nog steeds uit om door een ringetje te halen. Maar hoe krijgt ze dat eigenlijk voor elkaar? In de gloednieuwe Happy in Shape vertelt ze alles over haar healthy lifestyle, de controverse die is ontstaan rondom haar levensstijl en het ouders worden.

Healthy lifestyle

Dat Gwyneth de 51 heeft aangetikt, weerhoudt haar er zeker niet van om nog altijd gezond bezig te zijn. Zo kwam ze veelvoudig in het nieuws met haar vrij strikte dieet waarbij haar lijst van verboden producten langer lijkt dan alles wat ze wél eet. Geen gluten, suikers, zuivel, frituur, alcohol, koffie, kant-en-klaarmaaltijden en ga zo maar door. En door deze lifestyle is er vaak genoeg controverse ontstaan. Maar daar is Gwyneth herself allang niet meer van onder de indruk. Of het nu gaat om kritiek op het stenen vagina-ei dat ze promootte of om haar vaginakaarsen die belachelijk werden gemaakt, Gwyneth trekt het zich niet aan. “Ik ben het gewend. Toen ik ooit begon met yoga, noemde mensen al een heks en zeiden ze: ‘Wat is dat, yoga?’ En nu doet iedereen het.”

Comfort food

Toch is de actrice ook dol op comfort food, zo onthult ze. Echter, ging ze op zoek naar gezonde alternatieven, die ze vervolgens bundelde in haar kookboeken. “Er ging een hele wereld voor me open, want er is zoveel eten dat gezond én lekker is. Ik maak vaak smoothies, zwarte rijstpudding met fruit of kipburgers met vegan mayonaise, gewikkeld in sla in plaats van tussen een broodje. Daar geniet ik net zo van als van een normale burger.”

Ouder worden

Nu Gwyneth ouder is, is ze nog steeds goed bezig om haar algemene gezondheid zo goed mogelijk te houden. Het verouderingsproces itself begon ze al te voelen rond het einde van haar dertiger jaren. “Langzaamaan begon ik te denken: zijn dat rimpels? En moet ik me daarvoor schamen? En moet ik me daarvoor schamen? Nee, ik ben trots op mijn rimpels, want ze markeren de goede en slechte momenten in mijn leven. Ik merk ook dat ik naarmate ik ouder word mijn gezondheid meer ben gaan monitoren door mijn bloed, ontstekingswaarden en bloedsuikerniveau regelmatig te laten testen. Ik let nog beter op dat ik voldoende slaap krijg, slik de vitamines en nutriënten die goed voor me zijn, enzovoorts. Gezond blijven kost gewoon wat meer moeite dan toen ik jonger was.” Aha!

Het hele artikel over Gwyneth Paltrow lees je in de nieuwe Happy in Shape. Nu in de winkel! 

Bron: Happy in Shape | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws