Marc Jacobs: een iconisch modeontwerper

Wat de toekomst ook in petto heeft voor deze modegigant, één ding is zeker: Marc Jacobs zal blijven verrassen en inspireren.

Mode en Marc Jacobs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze iconische ontwerper heeft de modewereld op z’n kop gezet met zijn gedurfde ontwerpen, zijn tijd bij Louis Vuitton en natuurlijk zijn eigen spraakmakende merken.

Wie is Marc Jacobs?

Marc Jacobs, geboren in New York City in 1963, wordt vaak gezien als een van de meest invloedrijke modeontwerpers van zijn generatie. Zijn fascinatie voor mode begon al op jonge leeftijd. Na zijn studie aan de Parsons School of Design lanceerde hij zijn eigen label en kreeg al snel erkenning voor zijn unieke en innovatieve ontwerpen.

Meer lezen over luxe fashion & designertassen? Ga naar GlamGuide.nl.

Achter de schermen bij Louis Vuitton

In 1997 werd Jacobs aangesteld als creatief directeur van het Franse luxemerk Louis Vuitton, een positie die hij bijna twee decennia zou bekleden. Hier introduceerde hij een frisse wind met zijn verrassende samenwerkingen en het introduceren van ready-to-wear collecties voor het traditioneel bagage-gerichte merk. Denk aan de iconische samenwerking met kunstenaar Takashi Murakami, waarbij LV’s beroemde monogram in een kleurrijk jasje werd gestoken.

Eigen merk(en)

Naast zijn tijd bij Louis Vuitton heeft Jacobs nooit zijn eigen merk uit het oog verloren. 'Marc Jacobs' en 'MARC by Marc Jacobs' zijn slechts twee van de labels waaronder hij zijn visie tot leven heeft gebracht. Zijn ontwerpen variëren van opvallend en avant-garde tot alledaags chic, maar altijd met die typische Marc Jacobs-twist.

Gezien bij RuPaul’s Drag Race

Marc Jacobs is niet alleen een fenomeen in de mode-industrie; zijn invloed reikt verder. In het populaire tv-programma ‘RuPaul’s Drag Race’ maakte hij een memorabele verschijning als gastjurylid, waarbij hij de kandidaten beoordeelde op hun fashion sense en originaliteit. Het is geen verrassing dat Jacobs een fan is van de show, gezien zijn liefde voor alles wat buiten de gebaande paden treedt en de wereld uitdaagt om mode door een andere lens te zien. Wist je dat veel fashion designers inspiratie halen uit de catwalks van RuPaul’s Drag Race?

Trendsetter en activist

Naast zijn indrukwekkende bijdrage aan de modewereld, is Marc Jacobs ook een fervent voorstander van gelijkheid en inclusiviteit. In zijn collecties en campagnes heeft hij altijd diversiteit omarmd, waarbij hij modellen van alle leeftijden, vormen en achtergronden in de schijnwerpers zet. Bovendien heeft hij zich ingezet voor LGBTQ+ rechten en bewustwording, waarbij zijn aanwezigheid tijdens Pride-evenementen en zijn frequente samenwerkingen met queer artiesten en iconen zijn toewijding benadrukken.

De toekomst van Marc Jacobs

Wat de toekomst ook in petto heeft voor deze modegigant, één ding is zeker: Marc Jacobs zal blijven verrassen en inspireren. Of het nu gaat om zijn volgende grote samenwerking, een gedurfde nieuwe collectie, of zijn activisme buiten de catwalk – de wereld kijkt toe.

Beeld: Adobe Stock