Kendall Jenner is hét gezicht van de Calvin Klein FALL 2023 collectie

De campagne is een eerbetoon aan de karakteristieke ontwerpen van het modehuis.

Afgelopen week is de FALL 2023 collectie van Calvin Klein gelanceerd met niemand minder dan Kendall Jenner als hét gezicht van de campagne. Deze bijzondere campagne is een eerbetoon aan de karakteristieke ontwerpen van het modehuis. Ook zien we dat de meest iconische stukken ooit worden vernieuwd met moderne silhouetten en materialen. Perfect voor een veelzijdige en tijdloze collectie.

Damescollectie

De damescollectie bestaat uit traditionele kledingstukken die gedefinieerd zijn door een klassiek, neutraal kleurenpalet en verfijnde details. Door al deze elementen te bundelen, zorgt dit voor een chic en tijdloze look zoals te zien is bij hét gezicht van deze campagne: Kendall Jenner – geschoten door de getalenteerde fotografen Inez & Vinoodh.

Beeld: Calvin Klein

Met name wol staat centraal in deze FALL-collectie. Zo kun je de chocoladebruine Wool Twill Blazer combineren met een bijpassende extra lange Wool Twill Wide Leg broek, wat zorgt voor een stijlvolle kijk op het verfijnde concept van pakken. De jassen in deze collectie zijn geïnspireerd op historische ontwerpen, en zijn onder andere terug te zien in de Leather Tailored Trench Coat, Oversized Wool Boucle Coat, Oversized bonded trench en de Melton Wool Double Breasted Coat, die zich kenmerken door de gestructureerde schouders en de ontspannend silhouetten. Ook bevat de FALL-collectie jurken. Deze worden gekenmerkt door minimalisme: de Relaxed Shift Dress biedt eenvoudige elegantie, terwijl de Slim Sheer Panel Midi Dress een uitsnede aan de achterkant biedt voor een subtiele sensualiteit.

Herencollectie

De herencollectie kenmerkt zich door de onmisbare stijlen met nieuwe materialen en relaxte pasvorm voor een frisse benadering van stijlvolle kleden. Met deze collectie zit je dan ook goed als het gaat om het dragen van de zogeheten 'laagjes'. Denk bijvoorbeeld aan de Leather Shearling Jacket, de duurzame Crinkle Down Parka, de Double Breasted Boucle Coat en de Satijnen Bomber Jacket.

Beeld: Calvin Klein

In deze FALL-collectie worden de alledaagse essentials versterkt door de details die terug zijn te zien. Hierdoor komen zij beter tot hun recht: zachte pakken en gebreide wolmixen zorgen voor comfort, terwijl ruitvormige quilt details zorgen voor textuur.

De collectie is nu verkrijgbaar bij Calvin Klein-winkels en via calvinklein.com.

Beeld: Calvin Klein