Van You’ve got Mail tot Practical Magic: de heerlijkste films voor de herfst

Popcorn gereed!

Ja, de zomer is fijn, maar er is ook veel om van te houden tijdens de herfst. Pompoenen, zonnebloemen, Halloween, dikke sweaters, en natuurlijk fijne herfstige films. Wij zetten een aantal heerlijke opties op een rijtje.

Zin in de herfst

Lange zomerdagen, waarop je met vrienden op het terras geniet van een drankje of op het strand ligt te zonnebaden, zijn van die dagen die veel mensen liever vasthouden. Maar ook de herfst kan een heerlijk seizoen zijn. De bladeren van de bomen die van kleur veranderen, pompoenen en zonnebloemen, en een heerlijk herfstzonnetje. Het omarmen van dat seizoen wordt nog makkelijker met de volgende nostalgische herfstfilms (en ja, daar zitten veel Meg Ryan-klassiekers tussen. Met haar lange monologen over liefde en mannen in cosy sweaters mogen die films gewoon niet ontbreken).

You’ve got Mail (1998)

Kathleen Kelly (Meg Ryan) is de eigenaressen van het schattigste boekwinkeltje in New York. Wanneer ze hoort dat Joe Fox (Tom Hanks) een gigantische boekhandel bij haar om de hoek wil openen kookt ze over van woede en frustratie. Joe trekt zich daar in eerste instantie niets van aan, maar het wordt ingewikkeld wanneer hij ontdekt dat Kathleen zijn anonieme chatvriendin blijkt te zijn.

Te streamen op: HBO Max, YouTube, Amazon Prime, Apple TV.

When Harry Met Sally (1989)

Een absolute klassieker van Meg Ryan. Ze vertolkt in When Harry Met Sally de rol van Sally. Ze raakt bevriend met Harry (Billy Crystal) wanneer ze beiden zijn geslaagd en de twee raken verstrikt in een vraagstuk dat al eeuwen speelt: is een vriendschap tussen een man en een vrouw wel mogelijk zonder een seksuele relatie met elkaar aan te gaan?

Te streamen op: YouTube, Amazon Prime, Apple TV.

Baby Boom (1987)

De meest underrated film uit het lijstje: Baby Boom. J.C. (Diane Keaton) is een succesvolle zakenvrouw in New York. Haar leven wordt op de kop gezet wanneer een familielid overlijdt en J.C. de voogd van diens kind Elizabeth blijkt te zijn. Maar haar nieuwe ouderrol gaat niet samen met haar demanding job en wanneer haar partner het ook maar niets vindt, verhuist ze naar Vermont. Wanneer ze een recept voor appelmoes ontwikkelt die Elizabeth wel lekker vindt, ziet ze daar wel een business in. En dus begint ze haar eigen bedrijf in baby-eten.

Te streamen op: Prime Video, Apple en Google Play.

City of Angels (1998)

Seth (Nicolas Cage) is een van de vele engelen die waakt over de mensen op aarde, met name de mensen die de dood naderen. Hij begeleidt hen naar het hiernamaals. Terwijl hij waakt over een man die aan zijn hart wordt geopereerd, raakt hij gefascineerd door chirurg Maggie Rice (Meg Ryan).

Te streamen op: HBO Max

Sleepless in Seattle (1993)

De combinatie Meg Ryan + Tom Hanks werkt altijd. In You’ve got Mail zagen we dat terug, maar de twee bewezen dat al eerder met Sleepless in Seatle. Sam Baldwin (Tom Hanks) is zijn vrouw al enige tijd verloren wanneer zijn zoon Jonah naar een radiotalkshow belt omdat hij weer liefde voor zijn vader wil vinden. Annie (Meg Ryan) die op dat moment naar het fragment luistert wil Sam graag ontmoeten.

Te streamen op: Pathe Thuis, Viaplay.

Mona Lisa Smile (2003)

Lerares Katherine Watson (Julia Roberts) gaat vol ambitie aan de slag bij het Wellesley College in New England om daar kunstgeschiedenis te geven. De vrouwen aan wie ze er lesgeeft, lijken echter niet onder de indruk van haar, maar hierdoor laat Katherine zich niet uit het veld slaan.

Te streamen op: Viaplay, Pathé Thuis.

Practical Magic (1998)

Nadat hun moeder sterft aan een gebroken hart worden zussen Sally (Sandra Bullock) en Gillian Owens (Nicole Kidman) opgevangen door hun tantes Bridget (Dianne Wiest) en Frances (Stockard Channing). De tantes leren hen alles over magie. Ze vertellen de zussen alleen niet over een vloek die rust op Owens-vrouwen: alle mannen die op hen verliefd worden zullen sterven.

Te streamen op: HBO Max, Pathé Thuis.

Julie & Julia (2009)

Wanneer Julie Powell (Amy Adams) op zoek is naar meer joie de vivre in haar leven besluit ze dat ze alle recepten uit het beroemde kookboek van Julia Child (Meryl Streep) wil maken. Over haar ervaringen blogt ze en voor ze het doorheeft heeft ze een flinke aanhang.

Te streamen op: Pathé Thuis, Amazon Prime.

Twilight (2008)

Wanneer Bella (Kristen Stewart) bij haar vader Charlie (Billy Burke) in het stadje Forks gaat wonen ontmoet ze de mysterieuze en knappe Edward (Robert Pattinson). Ondanks dat ze zijn vreemde gedrag niet begrijpt, krijgt ze vrij snel gevoelens voor hem. Iets wat voor beiden ingewikkeld wordt wanneer Edward die gevoelens ook voor haar blijkt te hebben, maar hij een groot geheim met zich meedraagt: hij is een vampier.

Te streamen op: Netflix, Amazon Prime, Pathé Thuis. 

Pride & Prejudice (2005)

Het is de achttiende eeuw en de moeder van de Bennet-zussen wil maar een ding voor haar dochters: dat ze met een welvarende man trouwen. Elizabeth Bennet (Keira Knightley) ontmoet Mr. Darcy (Matthew Macfayen), die volgens haar arrogant en trots is. Maar Mr. Darcy valt – geheel tegen zijn eigen wens in, vanwege haar lagere klasse – voor Elizabeth. Hoewel ze hem keihard afwijst, blijkt Mr. Darcy na zijn aanzoek toch heel anders te zijn dan Elizabeth dacht.

Te streamen op: Netflix, Amazon Prime, Pathé Thuis.

Series

Naast films zijn er ook goede series te streamen die je klaarstomen voor de herfst. Gilmore Girls, over de levens van moeder Lorelei en dochter Rory in Stars Hollow, is de absolute favoriet van velen. Maar ook Virgin River, Sweet Magnolias, One Tree Hill, Wednesday, This is Us en Once Upon a Time geven je dat heerlijke herfstgevoel.

Bron: Marie Claire NL | Beeld: Practical Magic 

Laatste nieuws