Haar verven zonder beschadiging? Een expert legt uit hoe je dit doet

Met vette lokken naar de kapper is eigenlijk een no-go.

Niet tevreden met je haarkleur? Een nieuwe kleur op je lokken is meestal zo gedaan. Het nadeel van haar verven is alleen dat het je haar kan beschadigen. Gelukkig bestaat er een manier waarmee je dit kunt voorkomen.

Gekleurde lokken

Het zal je vast niets verbazen, maar het regelmatig kleuren van je haar doet weinig goeds voor je lokken. En hoewel de kapper je haar behandelt, kun je er ook zelf iets aan doen om de beschadiging te minimaliseren.

Volgens kapper Abby Haliti is voorbereiding key voor een stralend kapsel. Het is volgens haar dan ook een mythe dat je met vette lokken naar je afspraak moet gaan. Vroeger werd dit wel aangeraden omdat de behandeling meestal met ammoniak was, maar de nieuwe formules zijn tegenwoordig veel zachter. "Het is dus belangrijk om voor je afspraak je haar te wassen (of laten wassen) met shampoo, vooral als je stylingproducten en poeders gebruikt."

Vergeet de pauze niet

Ook kan het helpen om je haar een tijdje niet te verven. Hoe vervelend die uitgroei ook is, je haar verdient ook een pauze. Merk je dus dat je broze lokken hebt of je haar dunner wordt? Dan kun je er beter mee wachten. Het kan ook helpen om met de kapper te bespreken hoe je het uitgroeiproces het beste kunt verzachten zodat de overgang makkelijker wordt.

Inspiratie meenemen

En hoe handig het ook lijkt om een foto mee te nemen van de hairdo die je graag wilt hebben, moet je hier ook duidelijk over zijn. Leg uit waarom je het bijvoorbeeld leuk vindt, welke elementen je het liefst in je haar ziet en welke kleuren je graag wilt. Twee mensen kunnen immers naar dezelfde foto kijken en verschillende elementen zien. Zo weet je zeker wat je kunt verwachten en hoeft je haar niet onnodig geverfd te worden.

Bron: Mind Body Green | Beeld: NL Beeld